Now Reading
Infectiile intime si infertilitatea

Infectiile intime si infertilitatea

Infectiile intime si rolul lor in infertilitate

In ultima vreme, din ce in ce mai multe cupluri se confrunta cu probleme de fertilitate si depun eforturi considerabile pentru a-si creste sansele de a deveni parinti. Infertilitatea este o problema strans legata de stilul de viata, stresul si sedentarismul fiind doi dintre factorii care pot influenta fertilitatea. Infertilitatea poate fi de mai multe tipuri: feminina, masculina, de cuplu sau de cauze necunoscute. Un rol important in aparitia infertilitatii feminine il joaca si infectiile intime.

Flora vaginala si sanatatea intima

Flora vaginala sanatoasa, formata preponderent din lactobacili, este responsabila de sanatatea noastra intima. Lactobacilii formeaza un film protector pe mucoasa vaginala, care impiedica bacteriile rele sa se dezvolte si sa populeze vaginul. Ei produc acid lactic, care mentine in echilibru flora vaginala, anihiland bacteriile rele responsabile in mare masura de infectiile intime. Infectiile vaginale, precum candidoza sau vaginoza, pot aparea atunci cand lactobacilii din flora vaginala sunt in numar prea mic, iar bacteriile rele se dezvolta exagerat.

Pentru refacerea florei vaginale, specialistii recomanda administrarea de suplimente alimentare cu lactobacili, in special in timpul si dupa administrarea de antibiotice. Antibioticele sunt folosite pentru a distruge bacteriile raspunzatoare de aparitia infectiilor, dar, din pacate, ele distrug si bacteriile benefice, adica si lactobacilii. De aceea, un supliment alimentar cu lactobacili, administrat in timpul tratamentelor cu antibiotice, poate fi util in refacerea echilibrului florei bacteriene.

Femeile care doresc sa ramana gravide trebuie sa fie foarte atente pentru a se proteja de infectiile intime

Infectiile vaginale si infertilitatea

Infectiile intime nu inseamna numai macarime, roseata sau miros neplacut, ele pot afecta si sanatatea reproductiva, putand duce, in multe cazuri la infertilitate, mai ales daca sunt dese. Specialistii recomanda o atentie sporita igienei intime, dar si mentinerii echilibrului florei vaginale, prin folosirea de suplimente alimentare pe baza de lactobacili.

Va invit sa aflati mai multe despre legatura dintre infectiile intime si infertilitate, din interviul cu doamna prof. univ. dr. Claudia Mehedintu, medic primar obstetrica-ginecologie, pe care l-am realizat pentru o noua editie a emisiunii Arena Sanatatii

Emisiunea a fost sustinuta de Floral’aise – aliatul sanatatii tale intime!

114 K
Scroll To Top