Now Reading
Dr. Magda David si dr. Ioana Neer Macris, medici specialisti endodontie, in cadrul DentalMed, explica de ce si cand sunt necesare tratamentele endodontice

Dr. Magda David si dr. Ioana Neer Macris, medici specialisti endodontie, in cadrul DentalMed, explica de ce si cand sunt necesare tratamentele endodontice

Cu toții am auzit de tratamentele de canal, dar, pentru a afla mai multe despre acestea, trebuie să înțelegem mai întâi care este structura dintelui! Despre când și cui se recomandă această procedură stomatologică, am stat de vorbă cu dr. Magda David și dr. Ioana Neer Măcriș, medici specialiști endodonți, DentalMed Luxury Dental Clinic.

“Dintele are trei mari componente: smalțul, dentina și pachetul vasculo-nervos. Smalțul este cea mai dură structură din corpul uman și, cu toate acestea, ea poate fi străbătută de bacterii. Bacteriile, din cauza faptului ca noi nu întotdeauna ne spălăm bine pe dinți, reușesc să străbată această barieră de smalț, ajung la dentină, care este mult mai slabă, în final ajung la nerv, așa cum toată lumea știe! Parcursul acesta poate dura variabil în timp, de la câteva luni la câțiva ani și, în acest proces, apare durerea dentară. (…)
Cu cât caria este mai mare, mai adâncă, cu atât sensibilitatea este mai accentuată, ajungând chiar la durere. Caria foarte adâncă, cea care ajunge la nivelul nervului, este cea care trimite pacientul de urgență la dentist!” (dr. Magda David, medic specialist endodont DentalMed Luxury Dental Clinic)

“În endodonție, avantajele sunt enorme față de radiografie, pentru că se vede tot sistemul de canale și canalele cele mai fine, se pot face măsurători, se vede dimensiunea canalelor, se vede în ce plan sunt grupurile, lucruri care pe o radiografie obișnuită nu pot fi decelate.” (dr. Ioana Neer Măcriș, medic specialist endodont DentalMed Luxury Dental Clinic) (Foto: iStock)

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

122 K
Scroll To Top