In ce situatii se recomanda tratamentele ortodontice in cazul adultilor. Tipuri de aparate dentare recomandate adultilor. Cat si de ce se poarta
Dacă, din diferite motive, problemele ortodontice nu au fost corectate în copilărie, ele pot fi corectate și la maturitate! Însă în cazul adulților, medicul ortodont trebuie să colaboreze cu medici dentiști de diferite alte specialități pentru că, în acest caz, problemele sunt, de multe ori, mai complexe. Aflați totul despre particularitățile tratamentelor ortodontice pentru adulți, despre cum se pot corecta anumite imperfecțiuni ale dinților chiar și la vârsta adultă, de la dr. Cristina Mihai, medic dentist specialist în ortodonție, și dr. Ioana Dragoman, medic dentist specialist în ortodonție, DentalMed Luxury Dental Clinic.
“Sunt cazuri în care pacienții pot fi tratati doar cu simple aparate ortodontice pentru a avea un aspect facial și o dantură armonioasă și frumoasă. Sunt și cazuri severe, de anomalii dentare, de anomalii la nivelul complexului facial, în care există discrepanțe foarte mari între oasele maxilare, între maxilarul superior și mandibulă sau între aceste oase maxilare și între restul scheletului, craniului. În cazul în care discrepanțele sunt foarte mari, acestea pot fi corectate doar cu ajutorul operației ortognate, doar cu colaborarea unui medic chirurg specializat. (…)
De obicei, pacienții adulți preferă aparatele dentare estetice sau invizibile. Cele estetice sunt ceramice sau de safir și se aplică pe fața vizibilă a dinților, cele invizibile se aplică pe interiorul dinților. Sunt aparate ortodontice fixe linguale sau de tipul Aligner. Câteodată pacienții mai aleg și în funcție de costul aparatului dentar, de situația financiară, de vârstă, de rezultatul la care vor să ajungă, de încrederea în sine…” (dr. Cristina Mihai, medic dentist specialist în ortodonție DentalMed Luxury Dental Clinic) (Foto: iStock)