Now Reading
Cauze si tratamente pentru calcaiele crapate. Ingrijirea pielii uscate a calcaielor. Produsele cosmetice pentru ingrijirea talpilor si a calcaielor ale companiei Larix

Cauze si tratamente pentru calcaiele crapate. Ingrijirea pielii uscate a calcaielor. Produsele cosmetice pentru ingrijirea talpilor si a calcaielor ale companiei Larix

De foarte multe ori, în pantofii de proastă calitate, din materiale de proastă calitate, ne transpiră picioarele. Iar transpirația picioarelor, extrem de neplăcută, este și una dintre cauzele care, în timp, pot să ducă la călcâie crăpate. Dar mai sunt și altele… Faptul că nu ne hidratăm adecvat, că nu folosim în mod regulat o cremă hidratantă pentru picioare, că facem dușuri fierbinți mult prea des și așa mai departe.

Când vine vara și vrem să purtăm sandale, constatăm că, din păcate, călcâiele noastre nu arată chiar așa cum ne-am dori. Și-atunci simțim nevoia unui tratament intensiv, pentru a ne face călcâiele să arate așa cum ne-am dori. De exemplu, seara, înainte de culcare, puteți sta 20 de minute cu picioarele într-un lighean cu apă în care să adăugați și puțin oțet de mere. După ce vă ștergeți pe picioare, utilizați o cremă pentru călcâie, cum este și crema pentru călcâie de la Larix.

Această cremă are în compoziție lanolină, vaselină, glicerină și extracte din plante medicinale. Lanolina este o substanță produsă de glandele sebacee ale oilor. Are un puternic efect calmant și hidratant. De fapt, lanolina are un efect ocluziv, adică face ca pielea să nu piardă apă. Vaselina a fost descoperită pe la mijlocul secolului al XIX-lea, când muncitorii de pe câmpurile petroliere au constatat că pe turlele de foraj se adună o substanță grasă. Chimiștii au cercetat această substanță, au purificat-o și au văzut că este foarte bună pentru pielea uscată, pentru pielea iritată. Vaselina se folosește și astăzi, pentru bebeluși, în cazul iritațiilor de scutec, pentru cei care vor să-și facă tatuaje, dar și pentru buze uscate, pentru firele despicate ale părului și așa mai departe. Glicerina, iarăși, o cunoașteți din produsele de îngrijire și produsele cosmetice.

În această cremă pentru călcâie, Larix a combinat aceste ingrediente cu extracte din plante medicinale (din gălbenele, din rostopască, din tătăneasă, din arnică). Este o cremă pe care este bine să o folosiți seara, apoi vă luați niște șosete de bumbac și dormiți așa. Și încercați să faceți acest lucru în mod repetat, pentru a avea călcâie frumoase.

Pentru mai multe emisiuni de sănătate ample, cu specialiști de top din domeniile lor de activitate, intrați pe canalul meu de YouTube și pe pagina mea de Facebook. De asemenea, mă puteți găsi și pe Instagram și pe TikTok cu sfaturi scurte de sănătate. Vă mulțumesc și vă doresc o vară frumoasă!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

114 K
Scroll To Top