Now Reading
Ce presupun astazi tratamentele de estetica si protetica dentara. Cand si cui se recomanda fatetele dentare

Ce presupun astazi tratamentele de estetica si protetica dentara. Cand si cui se recomanda fatetele dentare

Vă invit să aflați totul despre fațetele dentare din emisiunea pe care am realizat-o împreună cu specialiștii DentalMed. Dr. Raluca Baba și dr. Mihaela Rilla Paligora, medici estetică și protetică dentară, DentalMed Luxury Dental Clinic, ne-au explicat pe îndelete, cu răbdare și grijă, ce înseamnă tratamentele moderne de estetică dentară, ce sunt fațetele dentare, dar și când și cui se recomandă acestea.

“Fiecare pacient trebuie să beneficieze de un tratament personalizat! Nu suntem toți identici, suntem unici – de aceea, protocolul de evaluare și de diagnostic al unui pacient este unul foarte amplu. Pacientul este trecut printr-o serie de investigații – fotografii, video, radiografii, computer tomograf, poate chiar și consultul altor medici specialiști, care să evalueze starea lui de sănătate și nevoile lui personalizate. Tratamentele de estetică sunt foarte multe, dar trebuie să ne pliem pe nevoile individuale ale pacientului și pe dezideratele pacientului. De foarte multe ori, un pacient are niște deziderate exagerate și trebuie să îl facem să înțeleagă care sunt limitele.” (dr. Raluca Baba, medic estetică și protetică dentară DentalMed Luxury Dental Clinic)

“Prima etapă este aceea a consultației, în care pacientul stă de vorbă cu medicul. Este o etapă foarte importantă, pentru că în această etapă medicul poate afla care sunt dorințele pacientului, poate evalua situația clinică a pacientului (…), poate evalua situația corect și poate pune un diagnostic, mai departe, indicând tratamentul necesar în cazul respectiv. Se stă de vorbă foarte mult cu pacientul, încercând să i se explice toate implicațiile fiecărui tip de tratament. Pacientul trebuie să înțeleagă ca un tratament de estetică dentară nu este un tratament imediat, cu excepția celui în care este vorba de o simplă albire sau o curățare a dinților. De cele mai multe ori, tratamentul de estetică dentară este un tratament care durează, pentru că implică și alte tratamente. Estetica dentară nu se rezumă doar la estetica dinților, de multe ori se referă la estetica gingivală, se referă la un echilibru muscular. Sunt multe aspecte implicate în realizarea unui tratament de estetică dentară corect!” (dr. Mihaela Rilla Paligora, medic estetică și protetică dentară DentalMed Luxury Dental Clinic)

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

120 K
Scroll To Top