Now Reading
Dr. Mirel Toma, medic specialist pedodontie, explica cum se face anestezia locala in cazul copiilor mici, fara durere si fara frica

Dr. Mirel Toma, medic specialist pedodontie, explica cum se face anestezia locala in cazul copiilor mici, fara durere si fara frica

Frica de dentist nu dispare cu una, cu două… Știm că atunci când mergem la dentist de multe ori medicul ne face o anestezie locală și… nu ne mai doare nimic! Însă ne este frică de anestezie! Mai ales în cazul copiilor aceasta frică de injecție este foarte mare! Din fericire, astăzi se utilizează anestezia locală computerizată și astfel reușim și noi, și cei mici să fim mai relaxați atunci când mergem la dentist!

Despre ce înseamnă această anestezie locală computerizată am stat de vorbă cu domnul dr. Mirel Toma, medic dentist pedodont DentalMed.

“Anestezia locală, căci despre anestezia locală vorbim, la fel ca și la adulți, în cazul copiilor, e necesară ori de câte ori avem un tratament de efectuat, de la carie, traumatism sau altă malformație… în general, toate tratamentele care necesită anestezie și care implică durere au nevoie de această anestezie locală. Din fericire, și aici lucrurile au evoluat! Există la ora actuală tehnici computerizate de injectare a substanțelor anestezice. Sigur că anestezia trebuie văzută ca un lucru pozitiv, iar aici un rol foarte important îl joacă părinții și pregătirea pe care le-o dau copiilor – și înainte, dar mai ales înainte de fiecare etapă de tratament. Ea nu trebuie vazută ca un instrument de tortură sau de amenințare, ci drept ceva pozitiv.” (dr. Mirel Toma, medic pedodont DentalMed Luxury Dental Clinic)

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

120 K
Scroll To Top