Now Reading
Dr. Silvia Per, medic specialist pedodontie, despre aparitia primilor dintisori si prima vizita la medicul dentist

Dr. Silvia Per, medic specialist pedodontie, despre aparitia primilor dintisori si prima vizita la medicul dentist

În cazul copiilor, mai ales al celor mici și foarte mici, atunci când vine vorba de dentist, lucrurile nu sunt întotdeauna simple. Din diferite motive, copiii au o reticență față de manoperele stomatologice. De aceea, medicul dentist pedodont are nevoie de multă răbdare, precum și de tehnici speciale de abordare a acestor pacienți mai… speciali. Dar, pentru un comportament adecvat al copilului în privința dinților săi și al vizitei la cabinetul stomatologic, un rol esențial îl au părinții celui mic.

Am dorit să aflăm mai multe lucruri despre tratamentele stomatologice pentru copii, când, de ce și în ce mod se aplică acestea, astfel ca, în cadrul acestei ediții a emisiunii noastre dedicate sănătății orale, am discutat cu doamna dr. Silvia Per, medic pedodont DentalMed Luxury Dental Clinic.

“Sunt multe metode prin care noi încercăm să ne apropiem de copil și să-i căștigăm încrederea. Asta este cel mai important lucru. Asta este punctul către care tindem în momentul in care avem un copil în cabinet: să-i câștigăm încrederea. Iar pentru asta e foarte important să-i arătăm dinainte, să fie pregătit dinainte cu tot ceea ce facem. Îi arătăm și îi demonstrăm, pentru ca el să înțeleagă, pe limba lui, ce urmează să i se facă și de ce. Deci avem nevoie de multă răbdare, prin care să ajungem la copil, iar el să aibă încredere să-și lase dințișorii pe mână noastră.” (dr. Silvia Per, medic pedodont DentalMed Luxury Dental Clinic)

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

120 K
Scroll To Top