Now Reading
Excursie in Muntii Apuseni. Padurea de Larix decidua din satul Vidolm din Judetul Alba. Traditia utilizarii plantelor medicinale din Transilvania

Excursie in Muntii Apuseni. Padurea de Larix decidua din satul Vidolm din Judetul Alba. Traditia utilizarii plantelor medicinale din Transilvania

Descoperiți Apusenii și produsele românești de calitate! Vă propunem câteva trasee pe care merită să le parcurgeți și… vă invităm să descoperiți ceaiurile din plante medicinale din Transilvania ale companiei Larix (www.larix.ro).

În itinerariul vostru să includeți neapărat și o vizită la rezervația de Larix de la Vidolm. De ce? O să vedeți că o să fie foarte interesant! Laricele este extrem de interesant, arată foarte frumos. Rezervația de larice de la Vidolm chiar este folosită pentru a se obține semințe pentru arbuștii care vor fi folosiți, în viitor, decorativ.

Această rezervație de larice de la Vidolm o găsiți pe drumul de la Câmpeni înspre Turda, pe Valea Arieșului. Și, până să ajungeți în Turda, cum mergeți dinspre Câmpeni, o să vedeți că dați în drumul Buru – Aiud. Și o luați pe acest drum Buru – Aiud, care a și fost renovat, așadar, este un drum bun, și puteți să vedeți niște lucruri extraordinare! Pentru că veți vedea Munții Trascău, veți trece prin Rimetea, o localitate în care cu siguranță vă veți opri să vă faceți poze, pentru că este foarte, foarte frumoasă, și apoi veți trece și pe la Cheile Aiudului. Poate că nu sunt Cheile Aiudului atât de celebre, dar sunt extrem de frumoase! O să vedeți că merită să faceți acest drum! De la Câmpeni, o luați înspre Turda, după cum spuneam. O să treceți prin comuna Ocoliș, prin satul Vidolm, unde este această pădure de Larix. Și, apoi, mergeți mai departe, până când dați de drumul Buru – Aiud. Vă recomand din toată inima să faceți și acest drum Buru – Aiud! O să vă placă, cu siguranță! Vă invităm să vă planuiți următoarea vacanță la o cana cu ceai Larix!

Compania Larix, care și-a inspirat numele din vestitul Larix decidua, își are sediul la Sovata și prelucrează, cu grijă, în principal, plante medicinale din Ardeal, dar nu numai. Realizează și diferite combinații din plante locale și plante din diferite alte zone. Ceaiurile Larix (www.larix.ro) le găsiți în magazinele cu produse naturale, în diferite farmacii sau online pe www.emag.ro.

Pentru mai multe emisiuni de sănătate ample, cu specialiști de top din domeniile lor de activitate, intrați pe canalul meu de YouTube și pe pagina mea de Facebook. De asemenea, mă puteți găsi și pe Instagram și pe TikTok cu sfaturi scurte de sănătate. Vă mulțumesc tare mult! Multă sănătate!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

112 K
Scroll To Top