Now Reading
Sampoane pentru ingrjirea parului uscat, deteriorat, casant, vopsit des sau cu matreata, sampoanele Ayurmed

Sampoane pentru ingrjirea parului uscat, deteriorat, casant, vopsit des sau cu matreata, sampoanele Ayurmed

Îți dorești un păr frumos, sănătos, strălucitor? Ești în căutarea unor produse naturale, cu ingrediente de calitate? Te-ai gândit să încerci produsele Ayurmed, care au printre ingrediente plante medicinale indiene? Merită să le descoperi!

Despre aceste produse cu plante indiene, despre când, cui și în ce situații se recomandă, am stat de vorbă cu doamna dr. Carla Fabian, medic cu competențe în fitoterapie și Ayurveda, pe care o găsiți pentru recomandări personalizate la Centrul Ayurmed Universitate (Bd. Nicolae Balcescu nr. 35, Sector 1, 0744 222 922). Până atunci, câteva recomandări general valabile în cadrul emisiunii Dialoguri pentru Sănătate!

“Noi putem să ne ajutăm calitatea și sănătatea scalpului și a părului și cu ajutorul produselor cosmetice, mai ales în momentul în care acestea conțin extracte din plante care să vină să ne ajute, la modul… pentru un păr care are tendința de a fi foarte uscat, de a fi aspru, de a se despica, pe măsură ce înaintăm în vârstă și părul nostru albește, devine din nou mai aspru… atunci, indicat ar fi să folosim un șampon care să aibă o acțiune nutritivă intensă și care să aibă și agenții aceia de spălare, care să spele foarte bine și scalpul, și părul, dar agenți de spălare care să nu fie agresivi. Și, pentru asta, în medicina Ayurveda se folosește foarte mult fructul de Shikakai, care se numește chiar „fructul pentru sănătatea părului”.

Pentru persoanele care se confruntă cu mătreața, într-adevăr, este o problemă, pentru că această mătreață poate să apară fie din cauza unui scalp foarte uscat, fie din cauza unui scalp cu tendință la îngrășare și, pe acest fond de secreție crescută de sebum, poate să apară și o oarecare încărcare cu diverse microorganisme, fungi și așa mai departe. Adică, în ceea ce privește treaba aceasta cu mătreața, există foarte multe discuții și foarte multe cauze. Și, pentru faptul că aceste persoane sunt obligate să își spele puțin mai des părul, este foarte important ca agentul principal de spălare sau de curățare din compoziție să fie unul foarte blând. Și, din acest motiv, în șamponul cu Aloe pe care îl pune la dispoziție firma Ayurmed există ca agent de curățare nucile de săpun. Aceste nuci de săpun au o acțiune blândă. În așa fel este dozată participarea lor în produs, încât să asigure o spălare blândă, o curățare blândă, astfel încât să nu deshidrateze pielea capului și, de asemenea, să protejeze pH-ul, pentru că pH-ul la nivelul pielii este un aspect esențial pentru sănătatea pielii, pentru sănătatea scalpului și pentru păr.” (dr. Carla Fabian, Ayurmed)

Produsele Ayurmed le găsiți în magazinele cu produse naturale și în diferite farmacii, dar le puteți comanda și online de pe www.ayurmed.ro.

Pentru mai multe emisiuni de sănătate ample, cu specialiști de top din domeniile lor de activitate, intrați pe canalul meu de YouTube și pe pagina mea de Facebook. De asemenea, mă puteți găsi și pe Instagram și pe TikTok cu sfaturi scurte de sănătate. Vă mulțumesc tare mult și vă doresc sănătate, frumusețe, armonie!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

120 K
Scroll To Top