Now Reading
Ce se intampla daca mananci tot timpul ceva dulce. Cum este afectata sanatatea orala

Ce se intampla daca mananci tot timpul ceva dulce. Cum este afectata sanatatea orala

Ce se intampla daca mananci tot timpul ceva dulce? Cum este afectata sanatatea orala?

Le spunem celor mici ca, daca mananca bomboane tot timpul, o sa-si strice dintii. Si chiar asa e! Pentru ca, daca mancam bomboane si ciocolata mai tot timpul, acele substante dulci care raman in gura noastra, pentru ca, sa fim sinceri, nu ne spalam pe dinti de fiecare data dupa ce mancam ceva dulce, acele substante dulci ne ataca smaltul dintilor. Facem carii si o sa ajungem la tot felul de probleme.

Si acest lucru se intampla, bineinteles, si in cazul dintisorilor de lapte. Si parintii ar trebui sa stie ca dintii de lapte sunt foarte importanti. Nu e asa cum se spune… „Eee… se schimba, apar dintii definitivi.” Nu! Dintii de lapte sunt foarte importanti, pentru ca, daca ei se cariaza si ajung sa fie scosi prea repede, apar diverse probleme. Dintii ramasi migreaza, pot sa ocupe locul ramas liber si, atunci, dintele definitiv sa nu mai aiba loc sa iasa. Si se poate ajunge la necesitatea unui tratament ortodontic, la necesitatea purtarii unui aparat dentar. Plus ca dintii definitivi, daca ies intr-o gurita cu dintisori de lapte cariati, s-ar putea sa iasa cu pete.

Problemele sunt foarte complicate… Va invit pe canalul meu de YouTube si pe pagina mea de Facebook, unde gasiti foarte multe emisiuni cu medici stomatologi pedodonti. Dar, dincolo de toate acestea, vreau sa spun ca acest lucru este valabil si pentru noi, pentru adulti. Si ce am putea sa facem ar fi ca, bineinteles, sa ne spalam pe dinti dupa ce mancam dulciuri. Dar, daca nu facem acest lucru, macar sa ne clatim gura. Si-apoi ar trebui sa intelegem sa mancam dulciuri in anumite reprize, nu tot timpul. Si sa alegem dulciuri sanatoase. Iar acest lucru este foarte important nu doar pentru sanatatea orala, ci si pentru sanatatea noastra generala!

116 K
Scroll To Top