Now Reading
Crema cu propolis si crema cu propolis si galbenele de la Larix, de ajutor in cazul intepaturilor de tantari

Crema cu propolis si crema cu propolis si galbenele de la Larix, de ajutor in cazul intepaturilor de tantari

Ați constatat că pe unele persoane le înțeapă țânțarii mult mai des, iar pe altele, mult mai rar. Bineînțeles, s-au făcut studii, pentru a se vedea ce determină această preferință a țânțarilor. Și s-a constatat că țânțarii preferă persoanele cu grupa sanguină 0, apoi pe cele cu grupa B, apoi AB, apoi A. Așadar, persoanele cu grupa sanguină A ar putea să stea ceva mai liniștite în privința înțepăturilor de țânțari.

Probabil, compoziția diferită a sângelui îi atrage, dar nu trebuie să uităm că noi avem un miros, un miros al pielii noastre, specific fiecăruia dintre noi, care poate să varieze în funcție de starea noastră de sănătate, pentru că mirosul nostru se poate modifica în funcție de afecțiunile pe care le avem. Dar mirosul nostru variază în funcție de ceea ce mâncăm, în funcție de ceea ce bem. De exemplu, atunci când bem alcool, îi vom atrage mult mai mult pe țânțari. Nu se știe de ce, țânțarii sunt atrași de mirosul de alcool. Și-apoi, contează cum ne hidratăm, pentru că, dacă noi nu ne hidratăm corespunzător, transpirația noastră va fi mai concentrată și mai mirositoare și, atunci, îi va atrage mult mai mult pe țânțari.

Și-apoi, nu trebuie să uităm că țânțarii se orientează după dioxidul de carbon. Și persoanele mai corpolente sau femeile gravide emit mai mult dioxid de carbon și, atunci, atrag mult mai mult țânțarii. Așadar, există situații în care nu avem ce face și ne vom confrunta cu înțepături de țânțari.

Dar ceea ce putem face e să scăpăm cât mai repede de acea senzație supărătoare și enervantă de mâncărime pe care ne-o provoacă înțepăturile de țânțari. Și putem să facem acest lucru cu ajutorul unei creme cu propolis. Știți, sunt fan propolis, recomand propolisul și tinctura de propolis, dar și cremele cu propolis. E foarte bine să avem o cremă cu propolis în casă, pentru înțepăturile de țânțari, pentru arsuri, pentru julituri și câte și mai câte. Nu uitați de ajutorul remediilor naturale!

Pentru mai multe emisiuni de sănătate ample, cu specialiști de top din domeniile lor de activitate, vă invit să vă abonați la canalul meu de YouTube și să urmăriți pagina mea de Facebook. De asemenea, mă puteți găsi și pe Instagram și pe TikTok cu sfaturi scurte de sănătate. Vă mulțumesc!

118 K
Scroll To Top