Now Reading
Cum fac albinele mierea de mana. Prin ce se diferentiaza aceasta de celelalte sortimente de miere

Cum fac albinele mierea de mana. Prin ce se diferentiaza aceasta de celelalte sortimente de miere

Stiti ce este mierea de mana, mierea de padure? Este o miere pe care albinutele o fac atunci cand sunt duse la munte. Numai ca la munte ele nu au prea multe flori din care sa culeaga nectarul si polenul. Si atunci ele culeg reziduurile dulci ale unor insecte numite afide. Aceste insecte inteapa copacii si se hranesc cu seva copacilor. Iar albinutele culeg aceste reziduuri si fac mierea de mana, mierea de padure.

Este o miere inchisa la culoare, foarte bogata in vitamine si in minerale, mai ales in magneziu. Si tocmai de aceea este indicata persoanelor care fac un efort fizic sau intelectual deosebit, elevilor, studentilor, persoanelor aflate in convalescenta, sportivilor si asa mai departe…

Mierea de mana este mai scumpa si mai rara, pentru ca nu se produce in cantitati foarte mari. Si, bineinteles, este mult mai greu pentru albinute sa produca miere la munte decat atunci cand ar fi duse intr-un lan de rapita, de floarea-soarelui, decat atunci cand sunt duse la salcami sau la tei.

Asadar, eu va recomand sa incercati mierea de mana, mierea de padure. O sa vedeti ca are un gust interesant, deosebit, diferit de celelalte sortimente de miere. Dar este o miere cu calitati de exceptie, dupa cum spuneam. Chiar este recomandata celor care nu se impaca bine cu polenul si cu sortimentele de miere pe care le stim cu totii. Iar mierea de mana este un produs care chiar ar putea sa ne sustina brandul de tara. Stiti, am spus dintotdeauna ca apicultura si produsele noastre apicole sunt o buna directie pentru brandul nostru de tara. Sau mai bine spus ar putea fi o buna directie pentru brandul nostru de tara. Si, dintre toate apicolele, mierea de mana, acest produs de exceptie, chiar ar putea sa sustina brandul nostru de tara! Ganditi-va doar ca noi, din fericire, mai avem paduri! Si, din fericire, avem apicultori dedicati, pasionati, care, impreuna cu albinutele lor, pot sa ne ofere acest produs de exceptie.

Asadar, chiar daca este o miere mai scumpa, atunci cand o gasiti, merita sa va luati cateva borcane si chiar sa va faceti cateva provizii. Pentru ca este o miere de exceptie! Ne ajuta sanatatea, ne ajuta imunitatea!

Eu va multumesc tare mult pentru ca urmariti Strategia Mea de Sanatate! Nu uitati ca pe canalul meu de YouTube si pe pagina mea de Facebook gasiti emisiuni ample despre toate aceste subiecte. Va multumesc tare mult si va doresc multa sanatate!

114 K
Scroll To Top