Now Reading
De unde vine numele sampon. Sampoane si remedii naturale impotriva caderii parului coafat des

De unde vine numele sampon. Sampoane si remedii naturale impotriva caderii parului coafat des

Stiti de unde vine numele SAMPON? Atunci cand au ajuns in India, englezii au constatat ca indienii aveau obiceiul de a-si masa puternic pielea capului, de a-si frictiona pielea capului. Si, in cadrul acestui masaj, foloseau si diferite extracte din ierburi, din plante medicinale. In limba hindi, acest masaj se numea CHAMPO si, de aici, cuvantul SAMPON, in engleza si in atatea si atatea limbi, pentru ca si noi, astazi, folosim tot cuvantul SAMPON.

Trebuie sa spunem ca englezii au preluat foarte curand acest obicei. Pentru ca, mai ales atunci cand este cald, ai nevoie sa-ti ingrijesti cu foarte mare atentie pielea capului, sa-ti activezi microcirculatia sanguina. Si, astfel, s-a ajuns la acest masaj al capului cu diferite solutii, lotiuni din plante medicinale. Bineinteles, si in alte parti ale lumii se utilizau plantele medicinale pentru intretinerea pielii capului si pentru un par frumos si sanatos. Si la noi, stiti, doar, foarte bine, bunicile noastre foloseau nuc, brusture, rostopasca, cimbrisor de camp, urzica si cate si mai cate ca sa aiba un par frumos si sanatos.

Bineinteles, astazi exista tincturi si sampoane impotriva caderii parului. Asa cum stiti, in cadrul emisiunii online Strategia Mea de Sanatate, am discutat despre sampoanele cu plante medicinale de la Hypericum Plant,  dar acum vreau sa precizez ca la Hypericum Plant gasiti si o tinctura impotriva caderii parului. Si aceasta tinctura poate fi administrata atat intern, cat si extern. Intern, dupa cum urmeaza: de trei ori pe zi, dimineata, la pranz si seara, cate 10-15 picaturi, timp de o luna. Apoi, doua saptamani pauza. Dar si extern, dupa cum urmeaza: frictionam pielea capului cu aceasta tinctura impotriva caderii parului si, dupa o jumatate de ora aproximativ, ne spalam pe cap. Ar fi foarte bine sa combinam cu samponul cu plante medicinale de la Hypericum Plant. Eu folosesc extern aceasta tinctura.

Ceea ce vreau sa spun, insa, este ca nu trebuie sa va asteptati la rezultate imediate. Cred ca abia dupa trei luni putem sa spunem ca, intr-adevar, simtim efectele. In ceea ce priveste caderea parului, trebuie sa tinem seama de foarte multi factori: de sex, de varsta, de diferite afectiuni si asa mai departe. Mai multe emisiuni pe acest subiect am postat pe canalul meu de YouTube, la care, bineinteles, va invit sa va abonati. Va multumesc tare mult si va doresc sa aveti grija de sanatatea voastra si de frumusetea voastra!

120 K
Scroll To Top