Now Reading
Dumnezeu, albina, ariciul si facerea lumii. Rolul albinei in bunul mers al lumii. Cum sa ne comportam cu albinele si ce sa facem sa nu ne intepe

Dumnezeu, albina, ariciul si facerea lumii. Rolul albinei in bunul mers al lumii. Cum sa ne comportam cu albinele si ce sa facem sa nu ne intepe

Dumnezeu nu e întotdeauna, conform credințelor populare, omniscient, omipotent, omniprezent. Adică nu le știe pe toate, nu le poate pe toate, nu le află pe toate, decât dacă are un ajutor de nădejde: albina. Încă de la facerea lumii, albina i-a fost lui Dumnezeu mesager și spion. Atunci când a făcut pământul, Dumnezeu l-a făcut ceva cam mare și nu încăpea în marginile lumii, dădea pe dinafară. Și-atunci a trimis-o pe albină la arici, care era vestit ca mare înțelept, să-l întrebe ce ar putea să facă în această situație. Albina a nimerit tocmai în momentul în care ariciul mâncase de amiază și voia și el să tragă un pui de somn. Și i-a spus: „Ia pleacă de aici, nu mă mai deranjați cu asemenea nimicuri!” Dar albina nu a plecat, a mai rămas pe lângă culcușul ariciului și l-a auzit pe acesta bombănind: „Auzi, cu ce nimicuri să mă deranjeze! Păi e simplu! Strânge Dumnezeu puțin pământul și… gata, încape în marginile lumii!” Imediat, albina a zburat la Dumnezeu și i-a spus soluția, iar Dumnezeu a strâns pământul. Și astfel au apărut munții și văile, dealurile și podișurile. Și pământul a încăput în marginile lui.

Multe sunt poveștile cu Dumnezeu și cu albine… Și, dacă Dumnezeu a avut nevoie de albine, vă dați seama că și noi, oamenii, avem nevoie de albine. Totul este să știm cum să ne purtăm cu ele. Atunci când ne întâlnim cu o albinuță, nu trebuie să ne speriem, trebuie să ne păstrăm cumpătul și albinuța ne va lăsa în pace. Ar trebui să ne gândim că și albinele, la fel ca noi, oamenii, au și ele problemele lor. Câteodată le deranjează și pe ele că este prea cald, câteodată sunt și ele îngrijorate că nu au suficientă hrană, câteodată sunt și ele bolnăvioare. Și, atunci, este normal să fie mai irascibile. Dar, de regulă, ne dau pace dacă și noi le dăm pace.

Așadar, păstrați-vă cumpătul și, pentru mai multe sfaturi despre cum să vă comportați vara, atunci când luați masa acasă, pe verandă, de exemplu, sau când ieșiți la un picnic și există riscul să vă întâlniți cu albinuțe, intrați pe canalul meu de YouTube și o să găsiți mai multe sfaturi despre cum să vă comportați în aceste situații.

Vara, atunci cand luati masa afara, aveti grija la paharele cu suc, pentru ca albinele pot sa fie atrase de acestea

Și încă ceva: așa cum v-am spus, pentru orice eventualitate, este bine să aveți la voi, acasă sau atunci când plecați în excursie, o cremă cu gălbenele și cu propolis. Pentru că, dacă se întâmplă să vă înțepe o albinuță, imediat trebuie să scoateți acul, să dezinfectați locul, să puneți o compresă cu apă rece și apoi să îngrijiți locul cu cremă cu gălbenele și cu propolis. Bineînțeles, există și anumite situații grave, de șoc anafilactic, dar sunt rare. Și, pentru toate acestea, ar fi bine să vorbiți cu medicul dumneavoastră, ca să vă spună ce să faceți în asemenea situații. Dar, de regulă, după cum spuneam, albinuțele ne dau pace dacă și noi le dăm pace.

Vă mulțumesc tare mult și nu uitați: aveți grijă de voi!

Pentru mai multe emisiuni de sănătate ample, cu specialiști de top din domeniile lor de activitate, vă invit să vă abonați la canalul meu de YouTube și să urmăriți pagina mea de Facebook. De asemenea, mă puteți găsi și pe Instagram și pe TikTok cu sfaturi scurte de sănătate. Vă mulțumesc!

118 K
Scroll To Top