Now Reading
Ziua Mondiala a Auzului. Interviu cu Ionut Stefanescu, audiolog si director general Clarfon

Ziua Mondiala a Auzului. Interviu cu Ionut Stefanescu, audiolog si director general Clarfon

3 Martie este Ziua Mondială a Auzului. Cu această ocazie, în cadrul emisiunii Dialoguri pentru Sănătate, am stat de vorbă cu domnul Ionuț Ștefănescu, director general al Cabinetelor Clarfon, care – pentru luna martie 2023 – a gândit o campanie de conștientizare a importanței sănătății auzului, a importanței testării auzului și protezării auditive bilaterale, atunci când este cazul.

În cadrul acestei campanii, în luna martie 2023 , în toate Cabinetele Clarfon din țară, testarea auzului va fi gratuită, fără trimitere de la medicul de familie, pe bază de programare prin e-mail la office@clarfon.ro sau la telefon 031 9111. Bineînțeles, se acordă și reduceri semnificative pentru aparate auditive performante, precum și posibilitatea achiziționării acestora în rate.

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, auzul slăbește și tocmai de aceea, este importantă testarea periodică a auzului și este esențial ca, atunci când ajungem să avem deficiențe de auz, să apelăm la aparate auditive, pentru sănătatea auzului, dar și pentru sănătatea noastră generală, pentru că, așa cum știm, auzul influențează foarte mult creierul. De asemenea, este vorba de calitatea vieții noastre! Un auz corect stimulează întregul sistem nervos. În plus, s-a demonstrat științific faptul că protezarea auditivă a celor care suferă de hipoacuzie previne chiar și demența, depresia și anxietatea.

Vă invit să urmăriți o emisiune interesantă, cu domnul Ionuț Ștefănescu, care, pe lângă faptul că este director general al Cabinetelor Clarfon, are și o experiență practică în acest domeniu, având calificarea de audiolog, ceea ce înseamnă că înțelege bine întreaga problematică a unei persoane cu deficiențe de auz, toate problemele, gândurile, temerile unei persoane înainte de a se adresa unui cabinet specializat pentru testare și protezare auditivă. De aceea, campaniile pe care le concepe sunt gândite pentru a încuraja testarea la timp a auzului, pentru a fi aproape de pacienți, pentru a încerca să reducă intervalul de timp de la momentul în care pacienții simt că au o problemă auditivă până la momentul în care se adresează unui cabinet specializat. Pentru o sănătate generală auditivă optimă, acest interval de timp trebuie scurtat cât mai mult.

Pentru mai multe emisiuni de sănătate ample, cu specialiști de top din domeniile lor de activitate, intrați pe canalul meu de YouTube și pe pagina mea de Facebook. De asemenea, mă puteți găsi și pe Instagram și pe TikTok cu sfaturi scurte de sănătate. Vă doresc multă sănătate și aveți grijă de cei dragi!

118 K
Scroll To Top