Now Reading
Cand si de ce se recomanda tratamente ortodontice in cazul copiilor

Cand si de ce se recomanda tratamente ortodontice in cazul copiilor

În ce situații și când se recomandă tratamente ortodontice în cazul copiilor? Aflați din emisiunea noastră dedicată sănătății orale, pe care am realizat-o cu specialiștii DentalMed: dr. Cristina Mihai și dr. Ioana Dragoman, medici specialiști în ortodonție.

“Părinții ar trebui să conștientizeze că, la vârsta de 6-7 ani, când apare molarul de 6 ani la copii, este nevoie de un examen de specialitate la un ortodont, pentru că acesta poate depista anumite anomalii la nivelul oaselor maxilare, precum și la nivelul dinților, de erupție a dintilor. Când se vine la examenul ortodontic, medicul specialist îi recomandă realizarea unui dosar ortodontic complet, care constă în realizarea unor fotografii de diagnostic. De asemenea, realizarea unei radiografii ortopantomograme pe care putem vedea toți dinții pe care copilul îi are în cavitatea bucală, dar și mugurii dinților definitivi, care se pot vedea pe aceste radiografii, o teleradiografie de profil, care ne poate indica nouă ritmul de creștere real și tiparul de creștere al copilului respectiv și, de asemenea, se pot scana arcadele, pentru a ne arăta poziția arcadelor unele față de celelalte.” (dr. Cristina Mihai, medic dentist specialist în ortodonție, DentalMed Luxury Dental Clinic)

“O greșeală poate să fie să aștepți prea mult, să îți imaginezi că trebuie să iasă mai întâi toți dinții permanenți. Atunci poți să te trezești în situația de a avea cazuri mai complexe, să fii nevoit să faci extracții dentare sau chirurgie ortogonală. Dacă vii devreme și depistezi problemele la timp, măsurile sunt simple uneori pentru a corecta acele probleme.” (dr. Ioana Dragoman, medic dentist specialist în ortodonție, DentalMed Luxury Dental Clinic)

DentalMed Luxury Dental Clinic (www.dental-med.ro):
DentalMed MARRIOTT – Calea 13 Septembrie, nr. 102, bl. 48A, București, Sector 5, Telefon: 0730 081 575
DentalMed PRIMĂVERII – Piața Charles de Gaulle, nr. 4-6, București, Sector 1, Telefon: 021 402 87 35

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

117 K
Scroll To Top