Now Reading
Ce este propolisul si pentru ce este recomandat. Cum se utilizeaza tinctura de propolis

Ce este propolisul si pentru ce este recomandat. Cum se utilizeaza tinctura de propolis

Stiti ce cred eu ca ar trebui sa avem cu totii in trusa de prim ajutor? Tinctura de propolis! De ce? Pentru ca propolisul este, dupa cum ii spune si numele, PRO – POLIS,  ceva ce sta in fata cetatii si apara cetatea. Albinutele produc propolisul dupa ce viziteaza mugurii si ramurile tinere ale copacilor. Si cu aceasta substanta, propolis, ele tapeteaza peretii stupului, astfel incat stupul sa fie aparat. Si propolisul actioneaza astfel si asupra noastra. Interesant este ca, desi propolisul, bineinteles, are o compozitie diferita, in functie de copacii vizitati de albine si nu are cum sa aiba aceeasi compozitie si in Europa, si in Brazilia… dar rolul, functia propolisului este aceeasi, aceea de aparare a stupului. Si tinctura de propolis ne ajuta si pe noi, pentru ca are puternice efecte antibacteriene, antivirale, antifungice, antiinfectioase, antiinflamatoare si este un puternic cicatrizant.

Cum utilizam noi tinctura de propolis? Punem, pur si simplu, intr-o lingurita cateva picaturi de tinctura de propolis sau, daca nu ne place gustul, putem sa punem miere si apoi cateva picaturi de tinctura de propolis. Sau putem sa punem zahar si pe zahar cateva picaturi de tinctura de propolis. Asa cum stiti, noi nu incurajam consumul de zahar, pentru ca oricum consumam mult mai mult zahar decat ar trebui, dar, in acest caz, putem sa utilizam si zahar, pe care sa punem tinctura de propolis. De ce? Pentru ca zaharul se dizolva mai greu si, atunci, in gura tinem mai mult timp acel zahar cu tinctura de propolis. Si exact acesta este scopul: sa tinem cat mai mult timp in gura tinctura de propolis, ca ea sa creeze o pelicula si sa inceapa sa actioneze.

Propolisul este recomandat pentru afectiuni ale nasului, ale gurii, ale urechilor, ale gatului, pentru infectii respiratorii. Dar este recomandat si pentru cei care au probleme cu mucoasa stomacala. Dar tinctura de propolis este recomandata si in caz de taieturi, de julituri, in caz de cosuri si asa mai departe… Se curata bine si apoi se pune tinctura de propolis. Si ajuta la o cicatrizare mult mai rapida.  

Eu va multumesc tare mult pentru ca urmariti Strategia mea de sanatate! Nu uitati sa va abonati la canalul meu de YouTube si sa dati like paginii mele de Facebook, pentru ca acolo postez emisiuni ample de sanatate si, bineinteles, o serie intreaga de interviuri cu specialisti de top din domeniul sanatatii. Va multumesc tare mult si va doresc multa sanatate!

Mai multe informatii gasiti pe – www.hypericumimpex.ro

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

118 K
Scroll To Top