Now Reading
De unde vine numele de ashwagandha si pentru ce se recomanda aceasta planta medicinala indiana. Suplimentele ayurvedice de la Ayurmed

De unde vine numele de ashwagandha si pentru ce se recomanda aceasta planta medicinala indiana. Suplimentele ayurvedice de la Ayurmed

Vă invit să aflați mai multe despre Ashwagandha, o plantă cu totul și cu totul deosebită. Este o plantă adaptogenă. Ce înseamnă acest lucru? Că ne ajută să ne adaptăm mai ușor diferiților factori stresori. Este o plantă care reglează ritmul circadian, adică ritmul zi – noapte, ne dă energie ziua și ne ajută să ne odihnim mult mai bine noaptea.

Ashwagandha este o plantă indiană recomandată, în mod tradițional, de medicina ayurvedică. Medicina ayurvedică este cea mai veche medicină din lume, medicina tradițională indiană, cu peste 5.000 de ani de tradiție. Numele Ashwagandha vine, bineînțeles, din sanscrită, de la ashwa, care înseamnă „cal” și de la gandha, care înseamnă „miros”, pentru că rădăcina acestei plante are un puternic miros de cal. Și rădăcina acestei plante este folosită pentru a se obține aceste tablete de Ashwagandha.

La noi (în cultura occidentală), această plantă se numește Withania somnifera, tocmai pentru că este o plantă care ne ajută să avem un somn ușor, un somn liniștit, care ne ajută să ne odihnim așa cum trebuie în cursul nopții. Este o plantă care reglează ritmul circadian, după cum spuneam. Da, este o plantă care ziua ne dă energie și noaptea ne ajută să ne odihnim. Mie mi se pare foarte interesant!

Ashwagandha este recomandată pentru reducerea stresului, pentru a ne întări, pentru a ne crește puterea musculară. Este recomandată pentru sănătatea inimii, dar este recomandată și pentru memorie, și pentru concentrare, este recomandată pentru a crește capacitatea de învățare, capacitatea de atenție. Este recomandată, și pentru femei, și pentru bărbați, în cazul disfuncțiilor sexuale, susține și imunitatea și câte și mai câte. Dar Ashwagandha, de fapt, are o problemă, este bună la atât de multe lucruri, este recomandată în atât de multe situații, încât este de mirare!… Și, știți, un lucru care este foarte bun, bun la foarte multe lucruri ne ridică un semn de întrebare. Dar, din fericire, astăzi există studii. Se fac studii despre această plantă și apar mereu noi și noi studii științifice medicale serioase care arată cu câte procente mai mult ajută Ashwagandha într-o situație, într-altă situație și așa mai departe. Așadar, recomandările vechilor medici specialiști în Ayurveda ajung, astăzi, să fie susținute de studii medicale serioase. Dar… atenție mare! Toate aceste suplimente alimentare trebuie să le luați cu recomandarea medicului, pentru că există situații în care anumite suplimente alimentare nu se recomandă. De exemplu, Ashwagandha nu este recomandată femeilor însărcinate, femeilor care alăptează sau persoanelor care au diferite afecțiuni, de exemplu boli autoimune. Așadar, sfătuiți-vă cu medicul dumneavoastră dacă aveți voie să luați Ashwagandha.

Și atunci când aveți un moment de răgaz, să intrați pe ACC Media Channel, pentru că acolo veți găsi seria de emisiuni Academia de Ayurveda, o serie de emisiuni absolut fabuloasă, după părerea mea, care a fost realizată la inițiativa Ayurmed (www.ayurmed.ro), companie care distribuie și promovează în România produsele ayurvedice, produse care sunt realizate după principiile medicinei ayurvedice, cea mai veche medicină din lume, medicina tradițională indiană, după cum spuneam. Această serie de emisiuni am realizat-o împreună cu doamna doctor Carla Fabian, medic specialist în fitoterapie și în Ayurveda, pe care o puteți găsi în Centrul Ayurmed, pentru consultații și sfaturi de sănătate (Bd. Nicolae Bălcescu nr. 35, Sector 1, 0744 222 922, carla@star-ayurveda.ro). Multa sănătate!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

118 K
Scroll To Top