Now Reading
Dr. Denisa Stefan, medic specialist pedodont, despre inhalosedarea in tratamentul dentar al copiilor

Dr. Denisa Stefan, medic specialist pedodont, despre inhalosedarea in tratamentul dentar al copiilor

În seria noastră de emisiuni dedicate sănătății orale, am discutat despre tratamentele stomatologice în cazul copiilor! De foarte multe ori, în cadrul acestor discuții, a apărut subiectul inhalosedării. Vă invit să aflați mai multe despre inhalosedarea în tratamentul dentar al copiilor din dialogul pe care l-am avut cu dr. Denisa Ștefan, medic specialist pedodont DentalMed Luxury Dental Clinic.

“Pentru inhalosedare, părintele este informat: cu trei ore înainte de ședința de tratament, nu trebuie să îi administreze copilului alimente. Nici mâncare, nici băutură, cu trei ore înainte! De asemenea, trebuie informat că, în ziua respectivă, copilul nu are voie să consume lactate. În momentul prezentării în cabinet, copilul se așază pe scaun, după care i se pune măscuța de inhalosedare pe năsuc.

Efectul principal (al inhalosedării) este de relaxare! Ajută copilul să se relaxeze. De cele mai multe ori, când vin la dentist, copiii nu sunt tocmai relaxați. Ori că văd prin desene, ori le povestesc alți colegi că la dentist nu e tocmai plăcut… Noi aici încercăm să le schimbăm un pic percepția despre medicul dentist. Starea pe care le-o conferă inhalosedarea este o stare de relaxare. Devin mult mai cooperanți, mai înțelegători cu ceea ce li se zice.” (dr. Denisa Ștefan, medic specialist pedodonție DentalMed Luxury Dental Clinic)

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

120 K
Scroll To Top