Now Reading
Ortodontia si celelalte specializari din stomatologie. Tipurile de aparate dentare prezentate de ortodontii DentalMed

Ortodontia si celelalte specializari din stomatologie. Tipurile de aparate dentare prezentate de ortodontii DentalMed

Chiar și la vârsta adultă putem să beneficiem de tratamente ortodontice pentru a obține zâmbetul visat, însă la maturitate tratamentele sunt, de multe ori, mai complexe și presupun colaborarea membrilor unei echipe medicale.

În tratamentele ortodontice, pe lângă clasicele aparate dentare, se folosesc și o serie de mici dispozitive, denumite miniimplanturi, care ajută la îndreptarea dinților. Mai multe aflați de la specialiștii DentalMed, invitați în cadrul emisiunii noastre dedicate sănătății orale.

“Miniimplanturile sunt niste minișurubele, au un diametru de 2 mm, deci sunt chiar foarte discrete, care se inserează în os doar pe perioada tratamentului ortodontic și care te ajută să aplici forțe independent de restul dinților. Miniimplanturile sunt dispozitive ortodontice care, inserate in os, spre deosebire de un implant protetic, nu se osteointegreaza. Vor fi scoase la sfârșitul tratamentului ortodontic, dar pe această perioadă te ajuta să aplici forțe independent de arcada dentară, astfel încât să obții niște rezultate corecte fără a avea efecte secundare pe restul dinților.” (dr. Ioana Dragoman, medic dentist specialist în ortodonție, DentalMed Luxury Dental Clinic)

“După realizarea dosarului ortodontic, este foarte important de colaborat interdisciplinar cu colegii din cadrul clinicii. Pacientul nu are nevoie doar de ortodont, are nevoie de realizarea obturațiilor înaintea aplicării aparatului dentar. Daca există procese carioase complicate și este nevoie de tratamente de canal, trimitem pacientul la colegul endodont, care realizează aceste tratamente. De asemenea, pot exista necesități de extracție a unor dinți definitivi pentru alinierea dinților restanți pe arcadă, extracții de patru premolari sau extracția molarilor de minte și, atunci, pacientul este trimis la un coleg chirurg buco-maxilo-facial. Planul tratamentului se realizează cu toți acești colegi în echipă. (dr. Cristina Mihai, medic dentist specialist în ortodonție, DentalMed Luxury Dental Clinic)

DentalMed Luxury Dental Clinic (www.dental-med.ro):
DentalMed MARRIOTT – Calea 13 Septembrie, nr. 102, bl. 48A, București, Sector 5, Telefon: 0730 081 575
DentalMed PRIMĂVERII – Piața Charles de Gaulle, nr. 4-6, București, Sector 1, Telefon: 021 402 87 35

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

117 K
Scroll To Top