Tratamentele de estetica si protetica dentara. Tipurile de fatete dentare si cum se intretin acestea
Frumusețea și sănătatea sunt strâns legate între ele. Am putea discuta mult pe acest subiect și probabil că o să o facem! Până atunci însă, e bine să știți că uneori cu ajutorul fațetelor dentare se pot efectua mici corecții dentare. Alteori însă lucrurile sunt mai complexe și mai dificil de rezolvat, e nevoie de tratamente ortodontice înainte, poate chiar de coroane dentare…
Fațetele dentare se recomandă, așadar, doar în anumite situații si se pot face doar după rezolvarea altor probleme stomatologice: se rezolvă eventualele mici carii, se rezolvă problemele ortodontice sau de altă natură și abia apoi se poate ajunge la fațete… Lucrurile au o ordine și un firesc al lor! Și, bineînțeles, în momentul în care se ajunge la fațetarea dinților trebuie să știm ce înseamnă acest lucru, cum se face și care sunt regulile de urmat! Despre toate acestea, am avut ocazia să stau de vorbă cu doamna dr. Raluca Baba, medic dentist specializat în estetica și protetică dentară în cadrul DentalMed Luxury Dental Clinic.
“Fațetele, din păcate, nu au o indicație atât de largă precum își imaginează majoritatea pacienților. Indicațiile fațetelor sunt destul de restrânse și se referă la acele modificări minimale ale dinților, de poziție și de formă. Atunci când culoarea este cea care îl nemulțumeste pe pacient, iarăși fațetele pot deveni o soluție minim invazivă.
Ca orice piesa protetică, fațetele au nevoie de o mentenanță periodică și de o reevaluare din partea medicului protetician și da, și de o schimbare, de o înlocuire la un anumit timp, care variază în funcție de fiecare pacient, de obiceiurile fiecărui pacient, de igienă, de alimentație, de cât de des a urmat controalele acestea periodice la care este chemat. Există niște indicații foarte clare ale păstrării sănătății fațetelor.” (dr. Raluca Baba, medic specializat în estetică și protetică dentară DentalMed Luxury Dental Clinic)