Now Reading
Tratamentul parodontozei, “boala dintilor frumosi”. Ce se intampla daca se amana tratamentul acestei afectiuni

Tratamentul parodontozei, “boala dintilor frumosi”. Ce se intampla daca se amana tratamentul acestei afectiuni

Se crede că parodontoza este o afecțiune a oamenilor care înaintează în vârstă! Nimic mai fals! Acest dușman tăcut poate să ne afecteze și când suntem tineri! Foarte tineri! Este importantă diagnosticarea cât mai din timp a bolii, iar aceasta o poate face doar medicul specialist. Este esențială, așadar, vizita periodică la medicul dentist, care poate să vă recomande un consult de specialitate la medicul parodontolog! Aflați mai multe de la invitații emisiunii noastre, dr. Mihnea Velisarato și dr. Dragoș Popescu, medici specializați în implantologie și chirurgie parodontală, DentalMed Luxury Dental Clinic.

“Lupta noastră care este? Ca să diagnosticăm pacienții încă din fazele incipiente sau incipient spre moderat. Și aici este ideea de a face un fel de campanie de conștientizare a populației că una din trei persoane, statistic, poate avea boala parodontală! 33% din populație este o prevalență foarte mare! Sunt situații în care, în aceeași familie, ambii părinți au boala parodontală și, atunci, copilul trebuie clar monitorizat!” (dr. Dragoș Popescu, medic dentist implantologie și chirurgie parodontală DentalMed Luxury Dental Clinic)

“În situația în care pacientul ajunge la timp la medicul dentist, iar semnele bolii parodontale arată o boală parodontală într-un stadiu incipient sau moderat, de obicei, medicul specialist parodontolog poate încerca salvarea dinților cu ajutorul operației parodontale, prin care stopează evoluția bolii parodontale, de fapt, nu o vindecă. Iar atunci când pacienții ajung la noi și dinții deja prezintă semne de boală parodontală avansată, și anume mobilitatea dentară e unul dintre aceste semne, extracția este singurul tratament pentru a elimina infecția existentă și inserarea implantului reprezintă înlocuirea rădăcinii dintelui extras, iar apoi se face reconstrucția coroanei pe respectivul implant.” (dr. Mihnea Velisarato, medic dentist implantologie și chirurgie parodontală DentalMed Luxury Dental Clinic)

DentalMed Luxury Dental Clinic (www.dental-med.ro):
DentalMed MARRIOTT – Calea 13 Septembrie, nr. 102, bl. 48A, București, Sector 5, Telefon: 0730 081 575
DentalMed PRIMĂVERII – Piața Charles de Gaulle, nr. 4-6, București, Sector 1, Telefon: 021 402 87 35

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

120 K
Scroll To Top