Now Reading
Avantajele tratamentelor chirurgicale stomatologice intr-o singura sedinta, explicate de dr. Dragos Popescu si dr. Mihnea Velisarato, medici stomatologi specializati in implantologie si chirurgie parodontala, DentalMed

Avantajele tratamentelor chirurgicale stomatologice intr-o singura sedinta, explicate de dr. Dragos Popescu si dr. Mihnea Velisarato, medici stomatologi specializati in implantologie si chirurgie parodontala, DentalMed

În unele situații, pentru unii pacienți, sunt recomandate tratamentele stomatologice într-o singură ședință! De ce anume se recomandă, care sunt avantajele și ce probleme pot fi rezolvate în această unică ședință de tratament aflați urmărind emisiunea noastră dedicată sănătății orale. Invitați: dr. Dragoș Popescu și dr. Mihnea Velisarato, medici specializați în implantologie și chirurgie parodontală, DentalMed Luxury Dental Clinic.

De obicei, se recurge la această procedură pentru că, astfel, “se limitează numărul ședințelor de tratament, pacientul primește o singură dată antibiotic sau, de cele mai multe ori, limităm cantitatea de antibiotic, vine o singură dată la control, la eliminarea firelor de sutură, astfel încât interacțiunea pacientului cu noi este limitată, dar consistentă.” (dr. Dragoș Popescu, medic dentist implantologie și chirurgie parodontală DentalMed Luxury Dental Clinic)

“Un pacient beneficiază, într-o singură ședință de aproximativ una, două sau trei ore, de un tratament complex, prin care noi încercăm, cu operații parodontale, să salvăm dinții ce mai pot beneficia de tratament, extracții dentare și inserare de implanturi, toate într-o singură ședință – atunci când se poate, bineînțeles! Sunt situații care nu permit One Stage Surgery, deci tratamentul într-o singură ședință și, atunci, acesta se face în două stagii! Prima data se face o asanare a cavității bucale, adica o curățire, ulterior, un tratament de inserare a implanturilor. De asemenea, aceste implanturi, pentru ca sunt inserate într-un pat osos, într-o cantitate osoasă deficitară, de cele mai multe ori, este necesară adiția osoasă sau grefa osoasă. (dr. Mihnea Velisarato, medic dentist implantologie și chirurgie parodontală DentalMed Luxury Dental Clinic) (Foto: iStock)

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

120 K
Scroll To Top