Now Reading
Stadiile bolii parodontale si tratamentele adecvate. De ce apare parodontoza si cum poate fi tinuta sub control

Stadiile bolii parodontale si tratamentele adecvate. De ce apare parodontoza si cum poate fi tinuta sub control

Incidenţa crescută a bolii parodontale ne face să înţelegem că trebuie să conştientizăm care sunt cauzele, stadiile şi dificultatea tratamentelor stomatologice pentru acest duşman tăcut! Aflaţi care sunt stadiile bolii parodontale, precum şi variantele de tratament pentru fiecare dintre acestea de la invitaţii emisiunii noastre, dr. Mihnea Velisarato și dr. Dragoș Popescu, medici specializați în implantologie și chirurgie parodontală, DentalMed Luxury Dental Clinic.

“Boala parodontală poate apărea de la vârstă fragedă, de când există dinți de lapte și dantură mixtă, până la 11 ani fiind denumită parodontită prepubertală, iar între 11 și 19 ani se numește parodontită juvenilă. Acestea două sunt asociate sindroamelor genetice, iar peste această vârstă se ajunge la parodontita cronică a adultului. De asemenea, boala parodontală are câteva stadii: inițial, moderat și avansat. Toate aceste stadii se pot stopa prin tratament instituit cât mai precoce și, de obicei, chirurgical.” (dr. Mihnea Velisarato, medic dentist implantologie și chirurgie parodontală DentalMed Luxury Dental Clinic)

“Principala cauză este cea microbiană, dar gândiți-vă că, în mod firesc, gura noastră, cavitatea orală este populată cu 300 până la 700 de specii de streptococi, stafilococi, germeni, care trăiesc firesc în gurile noastre! Gândiți-vă că luăm dintr-un pom un măr plin cu pământ și îl mușcăm (le dau acest exemplu pacienților): introducem un milion de microbi, dar, dacă sistemul imunitar este sănătos și bine pus la punct, practic, se ține un echilibru! Problema este că se schimbă acest echilibru al sistemului imunitar și microbi. Microbii câștigă lupta și se dezvoltă exacerbat! Bineînțeles că sunt și factori favorizanți, cum ar fi fumatul, stresul, igiena deficitară. Igiena deficitară este cel mai mare inamic al sănătății dinților!” (dr. Dragoș Popescu, medic dentist implantologie și chirurgie parodontală DentalMed Luxury Dental Clinic) (Foto: iStock)

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

120 K
Scroll To Top