Now Reading
Galben Flori de Tei. Beneficiile pentru sanatate ale florilor de tei si ale mierii de tei

Galben Flori de Tei. Beneficiile pentru sanatate ale florilor de tei si ale mierii de tei

Daca aveti nevoie de un ajutor pentru un somn linistit si sa mai scapati de griji, va recomand un ceai de tei indulcit cu miere de tei. De ce? Pentru ca mierea de tei potenteaza calitatile ceaiului de tei. De fapt, mierea monoflora, mierea pe care albinutele o fac vizitand acelasi tip de floare, acelasi tip de planta, pastreaza din calitatile plantei respective. Si, atunci cand noi utilizam un ceai dintr-o anume planta medicinala indulcit cu o miere din aceeasi planta medicinala, efectele asupra sanatatii noastre sunt mult mai puternice.

Pentru a obtine miere monoflora, apicultorii isi duc stupii in zonele in care se gaseste cu predominanta un singur tip de plante.

Despre toate aceste teorii apifitoterapeutice va invit sa urmariti emisiunile postate pe canalul meu de YouTube si pe pagina mea de Facebook. Bineinteles, acolo veti gasi si o serie de emisiuni despre semnificatia culorilor, despre cum ne afecteaza culorile si despre cum putem folosi culorile ca sa ne amelioram starea de spirit. Pentru ca, dupa cum spuneam, ceaiul de tei si mierea de tei ne ajuta sa fim mai calmi, sa dormim linistiti. Bine, ne ajuta si atunci cand suntem raciti, cand suntem gripati, cand ne confruntam cu o sinuzita, dar in primul rand le luam ca sa ne linistim, ca sa ne calmam, ca sa dormim mai bine si sa visam frumos. Dar, pentru toate acestea, ne pot ajuta si culorile. Asa cum stiti, florile de tei, care ne incanta cu parfumul lor de la sfarsitul primaverii pana la inceputul verii, sunt de un galben foarte placut. Pe vremuri, se facea si o vopsea din florile de tei, care era utilizata pentru tesaturi. Dar aceste flori de tei, cu un galben atat de placut, au devenit un simbol al unei dragoste stabile, al unei dragoste intelepte. Tocmai de aceea, inca din antichitate, tinerele fete isi faceau cununi din flori de tei, ca sa atraga o dragoste stabila, o dragoste care sa reziste in timp.

Mierea de tei este indicata pentru raceli, gripe, dureri de gat, dar si in caz de anxietate si insomnie.

Florile de tei erau vazute ca aducatoare de bine, de fericire, de dragoste, de stabilitate. Si ele te ajutau sa iei decizi intelepte, cel putin asa se spunea pe vremuri. Si, daca va doriti sa luati decizii intelepte, stati, linistiti-va, clarificati-va gandurile cu ajutorul unei cani de ceai de tei indulcita cu miere de tei. Si sa nu uitam ca, in acelasi timp, aceasta nuanta de galben placut ne ajuta si ea sa ne clarificam gandurile, pentru ca, asa cum stiti, galbenul este culoarea gandirii logice, culoarea ratiunii, ne ajuta sa ne aranjam gandurile, sa luam decizii dificile, deciziile pe care le avem de luat. Iata cum si apifitoterapia, si cromoterapia ne pot ajuta sa ne limpezim, sa ne linistim, sa luam deciziile pe care le avem de luat, sa ne clarificam gandurile si pozitia pe care trebuie sa o avem la un moment dat.

Eu va multumesc tare mult si, inca o data, nu uitati sa va abonati la canalul meu de YouTube si sa dati like paginii mele de Facebook, unde veti gasi toate aceste emisiuni ample!  

Seria de emisiuni Semnificatia Culorilor este sponsorizata de aplicatia de taxi GoCab Romania.

120 K
Scroll To Top