Now Reading
Galben. Semnificatii si utilizari

Galben. Semnificatii si utilizari

Stiati ca galbenul, care este o culoare solara, care transmite bucurie, veselie, optimism, este o culoare care in acelasi timp stimuleaza gandirea logica, stimuleaza invatarea si este vazuta ca fiind culoarea ratiunii?
Galbenul este o culoare puternica, este considerata a fi o culoare masculina, yang, daca este sa vorbim dupa filosofia chineza, care imparte lucrurile in yin si yang. Galbenul are o forta aparte, nu prea este pus in legatura cu sentimentele, decat tot cu sentimentele puternice, precum sentimentele de gelozie sau de invidie. Stiti vorba aceea: „S-a ingalbenit de invidie!”…
Vom vorbi despre toate acestea in cadrul emisiunilor Semnificatia culorilor, emisiuni pe care le puteti urmari pe canalul meu de YouTube si pe pagina mea de Facebook.
Prima emisiune este despre culoarea galben, care este culoarea care se vede cel mai de departe. Tocmai de aceea, taxiurile sunt galbene, ca sa le vedem de departe, sa le putem chema si sa ne bucuram ca am gasit un taxi. Aplicatiile de taxi, precum GoCab, sunt galbene, ca sa le gasim mai usor din lista de aplicatii.
Galbenul ne pretinde atentie, galbenul ne face sa fim vigilenti, sa fim pe faza, cum se spune… Nu inseamna neaparat pericol, inseamna doar atentionare, tot asa cum cartonasul galben aratat sportivilor inseamna o atentionare, nu inseamna o eliminare, cum petinde cartonasul rosu…
Va invit, asadar, sa aflam impreuna cum ne influenteaza culorile! Cum pot culorile sa ne modifice starea de spirit. Va invit, asadar, sa vorbim impreuna despre comunicarea prin culoare!

Seria de emisiuni Semnificatia Culorilor este sponsorizata de aplicatia de taxi GoCab Romania.

116 K
Scroll To Top