Now Reading
Semnificatia culorilor drapelului national al Romaniei. Semnificatia culorilor rosu, galben si albastru

Semnificatia culorilor drapelului national al Romaniei. Semnificatia culorilor rosu, galben si albastru

Cu siguranta, cu totii cunoastem semnificatia culorilor drapelului Romaniei. Cred ca, atunci cand marcam momente importante ale istoriei noastre, ar fi bine sa ne reamintim aceste semnificatii. Rosu, galben si albastru – ce frumos suna aceste culori, pentru noi, pentru romani! Albastrul inseamna cerul, inseamna credinta noastra stramoseasca, dorinta noastra de libertate, blandetea si bunatatea. Galbenul inseamna bogatie, inseamna maretie, inseamna virtute, galbenul ogoarelor. Sa ne amintim: traim pe un pamant binecuvantat, pe un pamant bogat. Iar rosul, rosul inseamna culoarea sangelui, inseamna jertfa. Dar inseamna si dragoste, pentru ca din dragoste pentru acest pamant si pentru aceasta tara inaintasii nostri s-au jertfit… Rosu, galben si albastru. Fratie, dreptate, libertate.

Mai multe despre Semnificatia culorilor drapelului Romaniei va invit sa aflati intrand pe canalul meu de YouTube si accesand pagina mea de Facebook. Veti gasi emisiunea despre semnificatia culorilor drapelului Romaniei, dar si alte emisiuni despre semnificatia culorilor. Pentru ca, pana la urma, culorile sunt un simplu pretext ca sa aflam impreuna mai multe despre istorie, despre geografie, despre economie, despre sanatate, alimentatie, frumusete si cate si mai cate…

Va multumesc tare mult si nu uitati ca putem face un lucru simplu, fiecare dintre noi, zi de zi: sa cumparam romaneste, sa sustinem produsele si serviciile romanesti. Si, bineinteles, amintiti-va in fiecare zi ca sunteti romani!

Seria de emisiuni Semnificatia Culorilor este sponsorizata de aplicatia de taxi GoCab Romania.

120 K
Scroll To Top