Now Reading
Coasta Amalfi

Coasta Amalfi

Da, citisem mult despre Peninsula Sorrentina, despre Costa Amalfi, despre Positano, despre ceramica pictata de aici, despre parfumieri celebri pe care aromele de aici i-au inspirat, despre hotelurile incredibile si magazinele de pe coasta, despre mancarurile din zona si alte lucruri pe care le citeste orice calator, orice drumet care vrea sa descopere locuri noi. Insa Coasta Amalfi te uimeste cu fiecare pas, cu fiecare val, cu fiecare stanca, cu fiecare raza de soare.

Dincolo de orice orizont de asteptare, supriza incredibila, plina de lumina, de culoare, de parfum, pe care o incerci pe Coasta Amalfi te face sa-ti doresti sa mai zabovesti un pic intr-un asemenea loc de poveste. Peretii abrupti de stanca care se pravalesc in mare, florile care ii imbraca, hotelurile sapate in stanca, parcarile atarnate undeva deasupra marii, terasele imbietoare de unde, daca te opresti, nu mai vrei sa pleci, pentru ca soarele iti mangaie fata cum in nici un alt loc nu a mai facut-o, pentru ca in nici un alt loc nu ai mai mancat un asa peste bun, pentru ca in nici un alt loc nu ai simtit atat de limpede, de clar si linistit, armonia pe care ti-o daruie imbinarea dintre stanca si mare…  E mai mult decat un moment in care iti spui ca-ti place sa descoperi lumea cea mare, dincolo de toate oboselile, de toate marsurile, de toate greutatile. E un moment in care faci asta cu o bucurie linistita, patruns de gratia care te inconjoara.

Da, la sud de Napoli, dupa ce vezi Herculaneum si Pompei, mergand mai departe spre Paestum, intri intr-un loc magic pentru care ghidurile turistice, filmele si cartile pe care le-ai citit nu au avut cum sa te pregateasca… La orice terasa, restaurant sau hotel, oameni amabili si care stiu sa-ti lase spatiul de care ai nevoie, iti arata pestii proaspeti si ingredientele pe care le au si pe care le poti alege dupa cum doresti pentru a-ti pregati delicatese pe care nu vei avea cum sa le uiti, te vei bucura de soare, de orizont, de mare, de tine, de cei dragi, de viata, de clipele ce-au fost si cele care vor urma, pentru ca in acea clipa toate se intalnesc in tine… Da, simti cum se face lumina in tine! Si, cum imi plac jocurile de cuvinte, locurile astea in care te simti scaldat in lumina si simti cum se face lumina in tine sunt adevaratul lux. Nu excesul, nu opulenta, nu costurile exagerate. Acelea nu sunt decat subterfugii, nu sunt decat amagiri, decat drumuri infundate si false straluciri, care-ti mai stau in cale, pana ajungi la adevarat lumina. Fiat lux!

Cel mai bun peste pe care-l poti manca vreodata, pe Coasta Amalfi…
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

116 K
Scroll To Top