Now Reading
Fara directie

Fara directie

In afara de Putna si de Voronet, care sunt cat de cat semnalizate prin cateva indicatoare de-a lungul drumului catre ele, catre celelalte manastiri si biserici – monument istoric din Bucovina nu exista nici un indicator. Daca stii unde sunt din ce ti-au spus bunicii in copilarie sau daca iti arata drumul oamenii locului, ai sanse sa ajungi la ele, altfel – nu. Insa pentru un turist strain, care nu s-ar gandi sa intre in biserica din Volovat sa intrebe de drumul catre Arbore, aceasta biserica – monument istoric ar ramane o minune interzisa, la care n-ar putea avea acces.

In plus, daca ai cat de cat respect fata de tine si fata de munca ta, asadar si fata de banii tai (iar daca i-ai castigat prin munca, ii respecti!) si, prin urmare, si fata de masina ta, te gandesti bine de tot daca sa o iei pe un drum neasfaltat, care nu stii unde duce si pe care te intalnesti doar cu un baiat ce are grija de trei vaci si de cateva oi si caruia ii tin companie trei caini ciobanesti, care nu au vazut de foarte mult timp o masina… Chiar si de un 4 x 4 iti e mila pe un asemenea drum!

Admiram zilele trecute drumul asfaltat ce se construieste din Pojorata spre Varful Rarau. Nu inteleg insa cum de nu se poate asfalta drumul care uneste Volovatul de Arbore! Nu inteleg cum pentru un asemenea drum nu s-a putut realiza un proiect european! Pe un asemenea drum te gandesti ca poate Moldova o fi ajuns pe mainile dusmanilor lui Stefan cel Mare! Cred ca drumurile pe care le facem ne definesc! Ce ziceti? Facem un drum de care sa fim mandri?

La iesirea din Volovat, prin Burla, spre Arbore
Drumul spre Arbore
La intrarea in Arbore
Biserica arbore, monument din patrimoniul UNESCO
View Comment (1)
  • Din pacate, realitatea este ca la noi, in zona Moldovei – unde exista atatea manastiri frecventate de catre turisti veniti de peste mari si tari – drumurile sunt o problema. Locuiesc in Suceava si mi-e relativ usor sa fac cate un drum pe la manastirile de prin imprejurimi. Cu toate acestea, calitatea drumurilor ramane o problema… Sa speram ca alesii nostri vor gasi resursele si intelepciunea de a remedia aceasta problema, pentru ca un drum asfaltat si accesorizat cu indicatoarele de rigoare, reprezinta o cale lina de atragere a turistilor. Cine si-a stricat masina o data pe aceste drumuri, cu siguranta nu va reveni…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

114 K
Scroll To Top