Now Reading
Romania de langa Bucuresti

Romania de langa Bucuresti

Dorindu-mi sa vizitez castelul brancovenesc de la Potlogi, pe care Brancoveanu l-a construit inainte de a inalta Palatul de la Mogosoaia, pentru a poposi aici in drumurile lui de la Bucuresti spre Targoviste, am pornit pe vechea sosea ce leaga Bucurestiul de Pitesti in cautarea acestuia.
Dimineata de primavara, copaci ce prind a inmuguri, miros de fiertura in ceaunul unor sarmani, un castel ce-si asteapta cuminte restaurarea… Dantelarii de piatra, interioare interzise, istorii nespuse… O alta ruina! – a-i putea spune… O alta ruina necunoscuta! – a-i putea spune… Numai ca drumul pana aici te face sa descoperi Romania de langa Bucuresti!
Mi-as permite un sfat pentru cei care vor trece pe aici. Daca va propuneti ca, la intoarcere, sa incercati sa gasiti autostrada Bucuresti-Pitesti, dar nu o gasiti din una-doua incercari, pentru ca indicatoare evident nu exista, iar drumurile sunt proaste, ca dupa razboi, mai bine renuntati! Puteti sa va intoarceti pe acelasi drum pe care ati venit, adica pe vechea sosea…
Oricum, descoperi o lume ciudata, pe care nu o poti descifra foarte bine. Vile mari si frumoase, in culori luminoase, cu o arhitectura moderna sau… cu ceva turnulete, sunt inghesuite intre case mici, saracacioase, la marginea unor drumuri pestrite, incalcite, de neinteles, pline de personaje care te masoara din priviri… E o lume ale carei contururi si reguli nu le intelegi, dar parca ceea ce intuiesti nu te face decat sa vrei sa te intorci cat mai repede la lumea pe care o cunosti. Si drumul cel mai scurt e, de fapt, cel pe care-l stii!

Un castel in ruina
Primavara, in curtea unui vechi castel
Soarele si Luna, incadrand vulturul brancovenesc
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

116 K
Scroll To Top