Now Reading
Rozul rubinelor si al… bujorilor

Rozul rubinelor si al… bujorilor

Imi plac bujorii. Enorm. Florile acelea mari, de un roz delicat, inconjurate de frunzele de un verde puternic, imi fac zilele mai frumoase. In alte contexte insa, n-as putea spune ca rozul e o culoare care sa-mi placa prea mult… Mai demult cineva expert intr-ale psihologiei si in teoria culorilor mi-a spus ca asta inseamna ca mai am de lucrat la propria persoana invatand sa fiu mai toleranta, invatand ce inseamna toleranta. Se pare ca de-atunci am reusit sa fac ceva in acest sens, oi mai fi evoluat… Pentru ca, in aceste zile, ocupandu-ma de promovarea bijuteriilor din Colectia Otoman din magazinele You&Me, m-am indragostit pur si simplu de un inel cu rubine… roz!  De aceste bijuterii spectaculoase, impunatoare, in care rozul rubinelor se combina cu verdele jadului, s-au declarat incantate si Cristian Cioran si Paula Chirila in emisiunea Draga mea prietena de la Kanal D din aceasta dimineata.

Dar cine ar putea spune ca nu-i plac aceste bijuterii?! Sunt atat de frumoase! E drept, stilul oriental al acestor bijuterii este la polul opus stilului minimalist occidental. Poate ca tocmai acest lucru m-a facut sa-mi amintesc de bujori si sa-mi fie dor de ei! Pentru ca bujorii sunt florile fidelitatii fata de propriul sine si ale curajului de a-ti impune felul de a fi. Taria de a afirma ceva doar atunci cand tu esti in acord cu acel lucru. Sunt florile sinceritatii si ale curajului de a fi ceea ce esti! Si asa trebuie sa fii ca sa recunosti ca-ti place un stil sau altul care uneori poate sa nu fie cel dominant! Si, indiferent de curentele si modele dintr-un anume moment, daca ai deschiderea de a vedea cu adevarat frumusetea pieselor dintr-o colectie si de a le alege pe cele cu care rezonezi, fara a te lasa prins in capcana unei uniformizari generale, inseamna ca ai invatat acel respect si acea fidelitate fata de tine insati de care, in vechile legende si povesti, dintre toate florile, doar bujorul a dat dovada.
Desi extrem de elegant, bujorul nu e considerat totusi o floare pretentioasa, este insa un simbol al fericirii, al prosperitatii, al deschiderii, al sincerelor si bunelor intenii, fara ganduri ascunse. Fara sa mai vorbim de virtutile sale protectoare, vechii greci considerand ca e de fapt trupul transformat in floare vindecatoare al unui discipol al lui Asclepios… Da, mi s-a facut dor de bujori! Si daca va e dor de rozul lor delicat, de verdele lor puternic, de povestile si legendele lor, pana va veni primavara, mergeti cu inima si mintea deschise sa vedeti aceasta colectie de bijuterii orientale din magazinele You&Me. Cu siguranta, unele piese vi se vor parea irezistibile!

View Comments (2)
  • Buna seara. Sunt absolut superbe bijuteriile din colectia otomana! Ati putea sa-mi spuneti daca se mai pot procura si din alta parte in afara de magazinul You&Me? Din ce tara sunt aduse? Ma intereseaza foarte mult. As dori sa primesc un raspuns din partea dvs. Mutlumesc anticipat.

  • Buna seara! Bijuteriile din Colectia OTOMAN sunt importate din TURCIA, direct de cei de la magazineie YOU&ME. Eu le-am vazut foarte frumos prezentate in magazinul lor de la UNIREA SHOPPING CENTER, din Bucuresti. Prin alte parti sunt unele asemenatoare ca stil, dar carora nu le stiu proveninenta, insa cele din magazinele YOU&ME sunt chiar din Colectia OTOMAN si sunt de calitate… Stiu ca magazine YOU&ME sunt doar in Bucuresti si in Brasov, dar daca ii sunati si vorbiti cu ei cred ca livreaza si in alte zone din tara, la comanda sau pot sa va spuna si alte amanunte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

120 K
Scroll To Top