Now Reading
Ce sunt antocianii si care sunt beneficiile fructelor care contin antociani

Ce sunt antocianii si care sunt beneficiile fructelor care contin antociani

Vă plac fructele de pădure, nu-i așa? Dar parcă vă plac mai mult în prăjituri, în înghețate, în siropuri, nu? Și e normal să fie așa, pentru că fructele de pădure nu sunt foarte dulci, au un gust acrișor-astringent, cumva… Dar știm că sunt foarte sănătoase!

Și-apoi, când le vedem cu culorile lor atât de intense, ne binedispun, pur și simplu! Culoarea lor atât de intensă este dată de antociani. Este vorba de niște pigmenți vegetali care au o culoare de un roșu închis, care migrează până la albastru închis, până la violet, până la indigo. Cu cât este mai închisă pielița acestor fructe, cu atât acea pieliță conține mai mulți antociani. Este vorba de afine, de mure, de coacăze negre și roșii, de fragi, de zmeură, dar nu numai. Este vorba și de fructele cu care suntem obișnuiți noi, de prin grădinile noastre, de prin livezile noastre. Este vorba de prune, de vișine, de dude, preferatele mele. Dar nu numai! Este vorba și de coarne, de porumbele și așa mai departe. Și, bineînțeles, de strugurii negri.

Strugurii negri au și ei acea pieliță închisă la culoare care conține antociani. Și vinul roșu, bineînțeles, conține și el antociani. Și, se spune ca tocmai de aceea, locuitorii din Franța, care beau câte un pahar de vin roșu în fiecare zi, la masă, ar trăi mai mult. Pentru că antocianii, care sunt niște antioxidanți extrem de puternici, ar ajuta și la longevitate.

De fapt, antocianii se pare că susțin circulația la nivelul capilarelor, susțin asadar sănătatea capilarelor. Și, așa cum știți, sănătatea capilarelor este legată de longevitate. Dar, bineînțeles, antocianii și mai ales fructele de pădure, care sunt atât de bogate în antociani, sunt recomandate pentru menținerea acuității vizuale și, bineînțeles, pentru rolul lor antiinflamator. Așadar, iată cum aceste culori atât de intense ne fac bine sănătății!

Mai multe informatii despre siropul cu fructe de padure de la Hypericum Plant gasiti pe – www.hypericumimpex.ro

Eu va multumesc tare mult pentru ca urmariti Strategia Mea de Sanatate! Nu uitati sa va abonati la canalul meu de YouTube si sa dati like paginii mele de Facebook, pentru ca acolo postez emisiuni ample de sanatate. Si, dincolo de micile sfaturi de sanatate si de prezentarile de produse pe care le realizez, pe canalul meu de YouTube si pe pagina mea de Facebook gasiti si foarte multe emisiuni de sanatate cu specialisti de top din domeniile lor de activitate. Va multumesc tare mult si va doresc toate cele bune!

116 K
Scroll To Top