Now Reading
Cum sa ai un bronz frumos si sanatos. De ce si cum se folosesc cosmeticele de protectie solara

Cum sa ai un bronz frumos si sanatos. De ce si cum se folosesc cosmeticele de protectie solara

Cu toti ne dorim un bronz frumos, sanatos, stralucitor! Dar, ca sa il putem avea, inainte de toate trebuie sa intelegem ce este bronzul. Bronzul este o reactie de aparare a pielii in fata razelor ultraviolete. Este o hiperpigmentare a pielii, care apare la cateva ore de la expunerea la soare. Ce se intampla, de fapt? Razele ultraviolete stimuleaza melanogeneza, adica productia de melanina a pielii noastre. Este, de fapt, vorba de un pigment. Cantitatea de melanina este determinata de tipul de piele. Melanina se acumuleaza in celula, intre nucleul celulei si suprafata celulei dinspre soare, ca sa spunem asa. Pentru ca ea are rolul sa protejeze nucleul celulei, ADN-ul celular de radiatia ultravioleta, dupa cum spuneam.

Acum, aceste radiatii ultraviolete sunt de mai multe feluri. Ca sa intelegem mai bine despre ce este vorba, putem spune, pe scurt, ca soarele emite raze vizibile, lumina, si raze invizibile, ultravioletele si infrarosiile. Razele ultraviolete sunt de mai multe tipuri: ultravioletele A, ultravioletele B, ultravioletele C. Ultravioletele C, UVC, sunt oprite de atmosfera. Pe noi ne afecteaza ultravioletele A si ultravioletele B, UVA si UVB. Ultravioletele B pot sa afecteze straturile superficiale ale pielii si sa conduca la aparitia petelor pigmentare. Ultravioletele A pot sa patrunda mai adanc si pot sa conduca la aparitia radicalilor liberi si chiar la modificarea codului genetic al celulelor. Si noi trebuie sa ne protejam de UVA si de UVB.

Si putem sa facem acest lucru cu ajutorul cremelor de protectie solara. Ce inseamna creme de protectie solara? Creme cu FPS sau cu SPF, in engleza. Este vorba de creme care au acest factor de protectie, care este, de fapt, un factor de multiplicare. De exemplu, daca noi am putea sa stam 15 minute la soare fara sa patim nimic, daca utilizam o crema cu un factor de protectie de 20, atunci am putea sa stam de 20 de ori mai mult la soare in siguranta. Asadar, 15 minute ori 20, am putea sa stam la soare 300 de minute fara nicio problema. Dar noi trebuie sa stim ca, daca mergem la plaja, la mare, stam pe nisip, intram in apa, ne jucam si asa mai departe, trebuie sa aplicam in mod repetat aceste creme intr-un strat suficient de gros, astfel incat ele sa poata sa ne protejeze pielea.

Asadar, puteti sa va bucurati de soare, de vara, de plaja, de mare si chiar trebuie sa faceti acest lucru, pentru ca, asa cum stiti si asa cum am discutat si noi in cadrul emisiunilor noastre, la soare, corpul nostru produce vitamina D, soarele ne ajuta si sa scapam de micile depresii. Avem nevoie de bucuria verii, ca sa spunem asa! Dar trebuie sa avem grija si de sanatatea si de frumusetea pielii noastre. Si, asa cum stiti, de fiecare data cand pot, recomand produse romanesti. Si acum vreau sa va recomand de la Laboratoarele Hypericum Plant crema cu protectie solara SPF 20, care ne protejeaza de radiatiile UVA si UVB si, in plus, are un complex de uleiuri care ne ajuta pielea si ne-o vitaminizeaza si ne-o hraneste, deoarece contine ulei de masline, de cocos, de jojoba, de avocado, de catina, de morcov si cate si mai cate. Bineinteles, in aceasta gama de produse solare de la Hypericum Plant gasiti si o emulsie pentru dupa plaja, pentru ca noi trebuie sa avem grija de pielea noastra si dupa expunerea la soare.

Eu va multumesc tare mult pentru ca urmariti Strategia mea de sanatate! Nu uitati sa va abonati la canalul meu de YouTube si sa dati like paginii mele de Facebook, pentru ca acolo postez emisiuni ample despre toate aceste subiecte. Va multumesc si… bucurati-va de vara!

116 K
Scroll To Top