Now Reading
De ce avem nevoie de un supliment cu seleniu. Rolul antioxidant, antiinflamator si antitumoral al seleniului

De ce avem nevoie de un supliment cu seleniu. Rolul antioxidant, antiinflamator si antitumoral al seleniului

Foarte multa lume ma intreaba de ce cred eu ca avem nevoie de suplimente nutritive! N-ar ajunge sa mancam sanatos, sa alegem alimente sanatoase? Nu, nu cred ca este suficient! Cred ca avem nevoie si de suplimente nutritive!

De ce? Pe aceasta planeta, in foarte multe locuri, solul este sarac in anumite elemente. De exemplu, in Romania, solul este sarac in seleniu, iar acest lucru a fost dovedit de studiile specialistilor in geochimie. Si-atunci, plantele cultivate pe un sol sarac in seleniu vor fi si ele deficitare in seleniu, iar animalele care sunt hranite cu acele plante vor avea si ele o carenta de seleniu. In Romania, de exemplu, studiile efectuate au aratat faptul ca anumite afectiuni ale mieilor si ale viteilor din anumite zone erau corelate cu o carenta de seleniu, carenta de seleniu care era cauzata de faptul ca plantele din hrana acestor animale avea un deficit de seleniu, pentru ca solul pe care erau cultivate acele plante era deficitar in seleniu.

Acum, problemele sunt mult mai complexe, pentru ca seleniul este un element scump. Altfel stau lucrurile atunci cand e vorba de un azotat sau de o sare de potasiu sau de alte elemente. Dar, in cazul seleniului, care este un element scump, nu iti permiti sa faci imbunatatirea solului adaugand seleniu. Cel putin nu in acest moment. Asadar, lucrurile sunt foarte complexe.

Cred ca avem nevoie de suplimente alimentare, de suplimente nutritive. Mai ales de un supliment cu seleniu, noi, in Romania! Pentru ca seleniul, sa nu uitam, este un element antioxidant, antiinflamator, antitumoral. In plus, el ne ajuta foarte mult sistemul imunitar si ajuta buna functionare a glandei tiroide si a sistemului reproducator, mai ales la barbati. Si ajuta si sanatatea oaselor si sanatatea unghiilor. Asadar, cred ca ar trebui sa ne informam adecvat si, bineinteles, sa alegem suplimentele de care avem nevoie, in urma acestei informari si, bineinteles, in baza discutiei cu medicul nostru de familie.

Va multumesc tare mult pentru ca urmariti Strategia Mea de Sanatate si nu uitati ca pe canalul meu de YouTube si pe pagina mea de Facebook gasiti emisiuni ample despre toate aceste subiecte. Va multumesc tare mult si aveti grija de voi!

116 K
Scroll To Top