Now Reading
De ce sa bei vara un ceai fierbinte de menta. Cum si de ce reuseste sa ne racoreasca

De ce sa bei vara un ceai fierbinte de menta. Cum si de ce reuseste sa ne racoreasca

De ce să bem vara un ceai fierbinte de mentă? Cum de reușește să ne răcorească atât de eficient? Pentru că ne ajută să transpirăm și, prin transpirație, corpul nostru se răcorește. Scade, astfel, temperatura centrală a corpului nostru, scade temperatura organelor noastre interne și transpirația de la suprafața pielii, pe măsură ce se evaporă, ne răcorește. Și, cu cât afară este o căldură mai uscată, cu cât umiditatea din aer este mai scăzută, cu atât transpirația de la suprafața pielii se evaporă mai repede și cu atât de răcorim mai repede.

Iată de ce un ceai fierbinte de mentă ne ajută să ne răcorim vara. Cum spunea bunica mea, „cui pe cui se scoate”. Dar menta ne ajută și prin efectul ei tonic, revigorant. Și, dacă mai adăugăm și o linguriță de miere și câteva picături de suc de lămâie în acel ceai, cu atât mai bine, pentru că noi nu avem nevoie doar de apă, noi avem, așa cum știți prea bine, și de electroliți.

Eu vă recomand cu drag ceaiul de mentă de la Larix! Mie îmi amintește de copilărie. Am crescut la țară și, din fericire, aveam o mică grădină în care aveam mentă. Și dimineața, când plecam la școală, bunicul meu îmi pregătea un ceai de mentă și o felie de pâine prăjită pe care o freca cu puțin usturoi. În acest fel, îmi începeam ziua într-un mod tonic. Plecam spre școală încrezătoare, simțindu-mă puternică, optimistă, dornică să învăț lucruri noi, curajoasă.

Și chiar am învățat povestea mentei. Știți, Hades s-a îndrăgostit, la un moment dat, de o nimfă, Mintha. Însă Persefona, soția lui Hades, a prins de veste și a transformat-o pe această nimfă într-o plantă, ca s-o calce toată lumea în picioare. Iar Hades nu a mai avut ce face decât să îi dea acelei plante o aromă atât de deosebită, încât toți oamenii să fie bucuroși să o simtă și el să fie bucuros să o simtă, în acest fel.

Vă invit la Poveștile ceaiului și, bineînțeles, la o cană cu ceai de mentă Larix. Vă mulțumesc tare mult!

Pentru mai multe emisiuni de sănătate ample, cu specialiști de top din domeniile lor de activitate, intrați pe canalul meu de YouTube și pe pagina mea de Facebook. De asemenea, mă puteți găsi și pe Instagram și pe TikTok cu sfaturi scurte de sănătate. Vă mulțumesc tare mult și vă doresc sănătate, frumusețe, armonie!

120 K
Scroll To Top