Now Reading
De luat in bagajul de vacanta: crema si gelul cu arnica de la Larix. Pentru ce sunt indicate aceste remedii naturale

De luat in bagajul de vacanta: crema si gelul cu arnica de la Larix. Pentru ce sunt indicate aceste remedii naturale

Multe nu se văd, dar asta nu înseamnă că nu există! Știți, doar, din povești și din credințele străbunicilor, că existau tot felul de ființe magice, de ființe ascunse, de spirite ale locurilor, ale pădurilor, ale poienilor, ale stâncilor, ale izvoarelor și așa mai departe. Și toate aceste ființe magice trăiau împreună cu noi, într-o altă dimensiune, într-un univers paralel, să spunem așa. Totuși, intersecții existau. Erau niște ființe care ne puteau ajuta și noi puteam să le ajutăm pe ele. Era vorba de elfi, de spiriduși, de pitici, de zâne și câte și mai câte. Erau niște ființe magice bune dacă și noi eram buni cu ele. Dacă le deranjam, dacă nu le respectam, erau niște ființe care puteau să fie foarte răzbunătoare.

Mitologia popoarelor nordice, a popoarelor germanice era plină de asemenea personaje, iar credința în aceste ființe magice s-a păstrat în multe locuri chiar și astăzi. Se spune că, în Islanda, anumite drumuri și anumite construcții moderne au fost făcute astfel încât să nu deranjeze locurile în care ar sălășlui aceste spirite. Pentru că, dacă le deranjezi, așa, fără motiv, ele pot să fie răzbunătoare și s-ar putea să ai tot felul de ghinioane inexplicabile. Dar, dacă le respecți, s-ar putea să-ți meargă bine. Pentru că, după cum spuneam, aceste ființe ne pot ajuta, tot așa cum și noi le putem ajuta.

Se spune că, la un moment dat, regele elfilor era bolnav și s-a gândit că singura lui șansă să se facă bine este să apeleze la niște oameni, la niște tămăduitori, la niște vraci. Și, într-adevăr, a apelat la ei și aceștia l-au vindecat. Și, atunci, el, ca să-și arate recunoștința, le-a dăruit o floare, arnica. O floare din care să prepare diferite remedii, cu care să-i ajute pe cei aflați în nevoie, pe cei care au diferite dureri.

Și vreau să vă spun ceva: Arnica montana este, astăzi, una dintre puținele plante care este recunoscută pentru virtuțile ei terapeutice chiar de către Organizația Mondială a Sănătății. Așa cum știți, este bine să avem în casă cremă cu arnică sau un gel cu arnică, pentru diferitele dureri musculare, reumatismale, pentru înțepături de insecte, pentru entorse, luxații și câte și mai câte, deoarece principiile active din arnică au un puternic efect antiinflamator și analgezic.

Sper că vă plac poveștile mele și recomandările mele! Vă mulțumesc! 

Pentru mai multe emisiuni de sănătate ample, cu specialiști de top din domeniile lor de activitate, intrați pe canalul meu de YouTube și pe pagina mea de Facebook. De asemenea, mă puteți găsi și pe Instagram și pe TikTok cu sfaturi scurte de sănătate. Vă mulțumesc!

118 K
Scroll To Top