Now Reading
De unde vine numele de propolis si de ce acest produs apicol este considerat un puternic antiobiotic natural

De unde vine numele de propolis si de ce acest produs apicol este considerat un puternic antiobiotic natural

Stiti ce cred eu ca ar trebui sa avem cu totii in trusa de prim ajutor? Tinctura de propolis! Pentru ca propolisul, asa cum ii spune si numele, care vine din greaca veche, PRO – POLIS, este ceva ce sta in fata cetatii si apara cetatea. Este scutul de aparare al cetatii. Propolisul este o substanta pe care albinele o produc dupa ce viziteaza mugurii si ramurile tinere ale copacilor. De exemplu, ale plopilor. Cu aceasta substanta ele isi tapeteaza stupul si, astfel, stupul este aparat. Si, cum propolisul apara stupul, ne poate apara si pe noi. Contintul propolisului difera de la zona la zona, in functie, bineinteles, si de copacii, de plantele vizitate de albine. Dar rolul propolisului, functia propolisului ramane aceeasi, aceea de aparator al stupului. Si, tocmai de aceea, propolisul a atras atentia lumii medicale. Pentru ca, desi are o compozitie diferita, el are acelasi rol, aceeasi functie, pe care si-o indeplineste cu succes.

Si in cazul nostru, propolisul si tinctura de propolis sunt excelente. Daca vrem, putem sa luam propolis, o bucatica de propolis si sa o tinem in gura pana cand se topeste. Vom avea dintii galbeni si asa mai departe, dar putem sa facem acest lucru seara, cand deja nu mai avem intalniri. Sau putem sa utilizam tinctura de propolis. Cum anume? Putem sa punem intr-o lingurita cateva picaturi de tinctura de propolis si sa le luam. Plimbam cat mai mult prin gura acea tinctura de propolis. Sau, daca nu ne place gustul, sa punem miere si apoi cateva picaturi de tinctura de propolis. Sau putem sa punem si zahar si apoi cateva picaturi de tinctura de propolis. Asa cum stiti, noi incercam, pe cat posibil, sa militam pentru reducerea consumului de zahar. Dar de ce spunem acum ca puteti sa puneti intr-o lingurita niste zahar si apoi sa adaugati cateva picaturi de tinctura de propolis? Pentru ca, in acest fel, cum zaharul se topeste mai greu, noi vom tine mai mult timp in gura acel zahar cu tinctura de propolis. Si tocmai acesta este scopul: sa tinem cat mai mult timp in gura acea tinctura de propolis, ca ea sa ajunga sa faca o pelicula si sa inceapa sa actioneze.

Propolisul si tinctura de propolis sunt recomandate pentru afectiuni in zona nas, gura, gat, urechi, in general, pentru aparatul respirator superior. Dar tinctura de propolis este recomandata si pentru cei care au probleme cu mucoasa stomacala. Inainte de masa, li se recomanda sa bea un pahar cu apa in care sa puna cateva picaturi de tinctura de propolis. Astfel, le este ajutata mucoasa stomacala. Si, apoi, tinctura de propolis, asa cum stim, are un puternic efect cicatrizant. Asadar, la orice taieturi, la bucatarie, la orice julitura si chiar si la orice cos, puteti sa utilizati tinctura de propolis. Si-o sa vedeti cum va ajuta aceasta tinctura de propolis pe care eu va recomand sa o aveti in trusa de prim ajutor.

Ceea ce vreau sa spun acum este ca Laboratoarele Hypericum Plant, pe langa faptul ca au in portofoliu tinctura de propolis, au lansat recent un produs care consta in tinctura de propolis combinata cu acid alfa lipoic, sub forma de spray, ceea ce inseamna ca este mult mai usor de folosit. Pe langa tinctura de propolis, avem aici si acidul alfa lipoic, care este un antioxidant extrem de puternic. Asadar, este vorba de un produs cu un puternic efect regenerant si reintineritor.

Bineinteles, va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube si sa dati like paginii mele de Facebook. De ce? Pentru ca pe YouTube si pe Facebook postez emisiuni ample despre toate aceste subiecte, despre produsele pe care eu cred ca merita sa le avem in trusa noastra de prim ajutor. Dar, bineinteles, postez si interviuri ample cu specialisti de top din domeniul sanatatii. Va multumesc tare mult, inca o data, si va doresc multa sanatate!

120 K
Scroll To Top