Now Reading
De unde vine numele Larix. Rezervatia de Larice de la Vidolm din Muntii Apuseni. Ceaiurile si remediile Larix

De unde vine numele Larix. Rezervatia de Larice de la Vidolm din Muntii Apuseni. Ceaiurile si remediile Larix

Știați că în Apuseni, în județul Alba, există o specie aparte de conifere, care-și schimbă acele? Da, există conifere care-și schimbă acele, tot așa cum copacii își schimbă frunzele, toamna. Este vorba de Larix decidua.

Există mai multe varietăți de Larix, dar cea care se găsește în Munții Apuseni este mai aparte. De ce? Apusenii nu sunt foarte înalți. Și, totuși, în satul Vidolm din județul Alba se găsește o pădure de Larix decidua. Este vorba de Laricetul de la Vidolm.

Această pădure, în care copacii de Larix decidua cresc în mod natural, compact, este unică în țară. Larix se mai găsește în Ceahlău, în Ciucaș, în Bucegi, în Lotru și așa mai departe, însă doar în Apuseni se găsește această pădure de Larix. De ce? Se consideră că această pădure de la Vidolm, din Alba, este foarte veche, de mii și mii de ani, când temperaturile erau mult mai scăzute decât astăzi.

Dacă plănuiți o vacanță în Munții Apuseni, este o sugestie pe care cred că merită să o luați în considerare! Și vă invit să vă plănuiți această vacanță savurând ceaiurile Larix, ceaiuri din plante medicinale din Transilvania! Câteva argumente, în emisiunea Strategia Mea de Sănătate!

Ceaiurile Larix (www.larix.ro) le găsiți în magazinele cu produse naturale, în diferite farmacii sau online pe www.emag.ro.

Pentru mai multe emisiuni de sănătate ample, cu specialiști de top din domeniile lor de activitate, intrați pe canalul meu de YouTube și pe pagina mea de Facebook. De asemenea, mă puteți găsi și pe Instagram și pe TikTok cu sfaturi scurte de sănătate. Vă mulțumesc tare mult și vă doresc sănătate, frumusețe, armonie!

116 K
Scroll To Top