Now Reading
Exfoliere pentru corp, cu zat de cafea si ulei de masline

Exfoliere pentru corp, cu zat de cafea si ulei de masline

Nu cumva sa aruncati zatul de cafea! Puteti sa-l strangeti, sa-l puneti intr-un bol si sa adaugati ulei extravirgin de masline. Veti obtine o pasta uleioasa cu un excelent efect exfoliant. Inainte de dus, puteti sa va frecati cu miscari circulare pe picioare cu aceasta pasta cu zat de cafea si cu ulei extravirgin de masline si, dupa dus, veti vedea ca veti avea o piele fina, neteda, frumoasa, ca de bebelus.

Bine, cunoastem cu totii beneficiile pentru sanatate si pentru frumusete ale uleiului extravirgin de masline. Dar, asa cum stim, este destul de scump. Eu personal am incercat si cu alte uleiuri aceasta reteta pentru exfoliere, dar, sincer, nu a avut aceleasi rezultate si nici nu mi-a placut la fel de mult. Asadar, am ramas la uleiul extravirgin de masline, chiar daca este ceva mai scump.

Dar de ce este atat de scump uleiul extravirgin de masline? Pentru ca este un ulei care este produs din maslinele care incep sa se coaca. Nu este vorba de masline coapte, ci de masline care incep sa se coaca si sunt culese din copaci. Este mult mai dificil sa culegi maslinele din copaci decat sa le culegi de pe jos. Dupa ce s-au copt, ele cad pe jos si se culeg mult mai simplu. Dar sa le culegi din copaci, intr-un anume moment, cand ele incep sa se coaca, nu cand sunt aproape coapte, este deja altceva. Si, bineinteles, este vorba, apoi, de tot procesul care urmeaza. Este un proces de obtinere a uleiului prin presare la rece, astfel incat sa nu se depaseasca niciodata 27 de grade Celsius. Asadar, costurile de productie ale uleiului extravirgin de masline sunt destul de mari. Bineinteles, exista si foarte multi factori care tin si de maslinele din care se obtine acel ulei si, in functie si de acestea, bineinteles, continutul, concentratia de polifenoli a uleiului de masline difera. Dar, oricum, este un ulei care ne face foarte bine sanatatii si frumusetii, asa cum se stie, de fapt, din antichitate.

Ceea ce vreau acum sa mai spun este ca trebuie sa fiti atenti si la ambalajul uleiului extravirgin de masline, pentru ca trebuie sa fie in sticle inchise la culoare, ca sa fie protejat, pe cat posibil, de lumina. Si, tot asa, trebuie sa fiti atenti cum il pastrati: intr-un loc racoros si intunecos. Si, bineinteles, daca nu aveti timp sa va preparati toate aceste retete de frumusete, puteti alege cremele cu ulei de masline.

Crema pentru corp cu ulei de masline de la Hypericum Plant

De exemplu, Laboratoarele Hypericum Plant, care importa din Grecia ulei extravirgin de masline, prepara si creme cosmetice cu ulei de masline. Asadar, puteti sa utilizati aceste creme daca nu aveti timp sa va preparati singuri acasa tot felul de retete de frumusete. Va multumesc tare mult, inca o data, si, bineinteles, aveti grija de voi, de sanatatea si de frumusetea voastra!

Pentru mai multe sfaturi de sanatate si de frumusete, bineinteles, va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube si sa dati like paginii mele de Facebook, pentru ca acolo postez emisiuni ample despre diferite ingrediente sanatoase. Bineinteles, ma gasiti si pe Instagram si pe TikTok cu videouri scurte despre sanatate si frumusete!

114 K
Scroll To Top