Now Reading
Ginkgo biloba, de ajutor pentru circulatia periferica si pentru circulatia cerebrala

Ginkgo biloba, de ajutor pentru circulatia periferica si pentru circulatia cerebrala

Tu la ce vârstă consideri că te-ai putea numi bătrân? Sunt unii care se consideră bătrâni după 40 de ani, iar alții care își doresc să fie competitivi la peste 70 de ani. Și chiar reușesc! Totul ține de tine, de cum știi să-ți păstrezi sănătatea, forța vitală, elanul vital, energia.

Dar, din păcate, un stil de viață sedentar, fumatul, poluarea, stresul accelerează procesul de îmbătrânire, ceea ce înseamnă un impact grav asupra sănătății sistemului cardiovascular. Ce înseamnă acest lucru? Un aport insuficient de sânge înseamnă o proastă oxigenare, înseamnă că mai puține substanțe nutritive ajung la nivelul celulelor. Și, în același timp, crește concentrația de substanțe toxice, care rezultă în urma metabolismului celular.

Așadar, lucrurile sunt foarte complexe. O bună circulație sanguină este esențială. Altfel, pot să apară diferite simptome: picioare grele, mâini și picioare reci, crampe la nivelul gambelor. Iar la nivel cerebral… ce să mai vorbim… Putem să începem să avem scăpări de memorie, să nu ne mai putem concentra așa cum ar trebui, să nu mai putem învăța chiar așa cum învățam mai de mult. Pentru că totul este un proces.

Dar noi trebuie să luăm măsuri din timp. Și ceea ce ne poate ajuta sunt frunzele de Ginkgo biloba. Ginkgo biloba este un arbore care există de milioane și milioane de ani. El este originar din China, din China Orientală, dar, bineînțeles, a fost aclimatizat în multe zone, chiar și la noi. Se găsește în parcuri, pentru că este folosit ca un copac ornamental. Este folosit și lemnul său. Dar este folosit în fitofarmacologie, pentru că extractul din frunze de Ginkgo biloba, care erau folosite încă din antichitate în China, s-a demonstrat că îmbunătățește circulația la nivel cerebral. Și, mai mult, protejează celulele nervoase. Acestea sunt studii din anii ‘90. Bineînțeles, efectul nu are loc imediat, are loc după minim 4 săptămâni de utilizare a acestor extracte din frunze de Ginkgo biloba.

Laboratoarele Remedia au un extract standardizat din Ginkgo biloba, ceea ce înseamnă 24% ginkgoflavone și 6% terpenolactonă. Este foarte important să alegeți suplimente nutritive care conțin extracte standardizate. Așadar, extractele din frunze de Ginkgo biloba ne pot ajuta circulația sanguină, atât la nivel periferic, cât și la nivel cerebral. Este foarte important. Acest supliment este recomandat mai ales persoanelor în vârstă, persoanelor care se confruntă cu mâini și cu picioare reci, cu senzația de picioare grele, persoanelor care au varice. Dar și femeilor care se confruntă cu sindromul premenstrual. Se recomandă, bineînțeles, pentru memorie, concentrare, învățare.

Dar… atenție foarte mare: noi trebuie să ne simțim corpul și, încă de la primele semnale, încă de la primele simptome, să luăm măsuri. Și suplimentele alimentare ne pot ajuta atunci când avem simptome ușoare, când ele încă pot să corecteze toate aceste deficiențe. Dacă lucrurile ajung mai grave, mergeți la medic, pentru că, dacă aveți mâinile și picioarele reci chiar și vara, acest lucru poate să fie semnul unor afecțiuni extrem de grave. Bineînțeles, și în aceste situații, suplimentele alimentare pot fi de ajutor, dar pe lângă tratamentul medicamentos. Mergeți, așadar, la medic, urmați tratamentul medical și, bineînțeles, sfătuiți-vă cu acesta ce suplimente alimentare vă recomandă. Pentru că pot să existe suplimente alimentare care să vă ajute, dar pot să existe suplimente alimentare care să vă fie contraindicate. Pentru că suntem cu toții diferiți și fiecare avem o anumită particularitate, anumite afecțiuni, iar medicul nostru ne cunoaște cel mai bine.

Eu vă mulțumesc tare mult! Pentru mai multe emisiuni de sănătate, vă invit să vă abonați la canalul meu de YouTube și să dați like paginii mele de Facebook. Bineînțeles, pe Instagram și pe TikTok mă găsiți cu sfaturi scurte de sănătate, dar aceste sfaturi scurte înseamnă doar niște trimiteri către emisiunile mai ample, pe care vă invit să le urmăriți pe YouTube și pe Facebook. Vă mulțumesc tare mult, aveți grijă de voi și de cei dragi! Multă sănătate!

118 K
Scroll To Top