Now Reading
Infectiile urinare. Cauze si tratamente. De ce este recomandat consumul de ceai din codite de cirese in cazul infectiilor urinare

Infectiile urinare. Cauze si tratamente. De ce este recomandat consumul de ceai din codite de cirese in cazul infectiilor urinare

Vă confruntați deseori cu infecții urinare și vă întrebați ce ați putea să faceți ca să nu vă găsiți atât de des într-o asemenea situație? Înainte de toate, trebuie să știm că infecțiile urinare sunt provocate, în marea lor majoritate, de către bacterii, în principal de Escherichia coli, de E. coli. Așa că… mare atenție atunci când mergeți în vacanță, la mare, la piscină și așa mai departe! Mare atenție la igienă!

Bineînțeles, bacteriile nu sunt singura cauză a infecțiilor urinare. Infecțiile urinare pot să fie provocate de virusuri, de fungi și așa mai departe, de diferite microorganisme patogene. Și, tocmai de aceea, este extrem de important ca, de la primele simptome, să mergeți la medic. Pentru că, în urma unei analize care se numește urocultură, medicul poate să vadă exact despre ce microorganisme patogene este vorba și să vă prescrie tratamentul adecvat. De regulă, vor fi antibiotice, dar trebuie văzut ce antibiotice. Pentru că se fac anumite teste, pentru a se vedea bacteriile respective, pentru că pentru ele se recomandă antibiotice, la ce antibiotic sunt mai sensibile.

Dar, bineînțeles, pe lângă tratamentul cu antibiotice prescris de medic, noi putem să facem o mulțime de alte lucruri. De exemplu, trebuie să avem grijă să nu ne fie frig, să ne fie cald la mijloc și la picioare. Trebuie să ne odihnim, pe cât posibil, și să ne hidratăm adecvat.

Bineînțeles, putem să recurgem și la ajutorul remediilor naturale, mai exact, la ceaiul din codițe de cireșe, cum este cel de la Larix. De ce anume? Pentru că acesta are o compoziție care este bogată în săruri de potasiu, în flavonoide, în taninuri și așa mai departe. Și toate aceste substanțe ajută mucoasa vezicii urinare și mucoasa uretrei. Și, așa cum știm, atunci când ne confruntăm cu o infecție urinară, aceste mucoase sunt foarte iritate și foarte sensibile. În plus, ceaiul din codițe de cireșe are un efect antiinflamator, calmant, ameliorează durerea, în cazul acestor infecții urinare. În plus, are un puternic efect diuretic. Asta înseamnă că ne ajută în cazul retenției de apă. Atunci când avem picioarele umflate din cauza retenției de apă, ceaiul din codițe de cireșe ne ajută. Bineînțeles, ne ajută și în caz de balonare.

Pentru mai multe indicații și contraindicații ale ceaiului din codițe de cireșe, vă invit să urmăriți Strategia mea de sănătate! Pentru că nu trebuie să uităm că și remediile naturale, ceaiurile din plante medicinale, au atât indicații, cât și contraindicații. Dar, folosite adecvat, ne pot ajuta sănătatea!

Pentru mai multe emisiuni de sănătate ample, cu specialiști de top din domeniile lor de activitate, vă invit să vă abonați la canalul meu de YouTube și să urmăriți pagina mea de Facebook. De asemenea, mă puteți găsi și pe Instagram și pe TikTok cu sfaturi scurte de sănătate. Vă mulțumesc!

114 K
Scroll To Top