Now Reading
Istoria ciocolatei si beneficiile acesteia pentru sanatate. Ciocolata fara zahar

Istoria ciocolatei si beneficiile acesteia pentru sanatate. Ciocolata fara zahar

Tuturor ne place ciocolata! Putina ciocolata si suntem, aproape instant, mai fericiti! Insa, de-a lungul timpului, nu intotdeauna ciocolata a avut o reclama buna. S-a spus ba ca ne-ar ingrasa, ba ca nu ne-ar face bine sanatatii si asa mai departe… Deloc adevarat, pentru ca exista studii serioase care au aratat ca nu ciocolata de calitate, nu cacaua, nu boabele de cacao sunt cele care ridica probleme, ci alte ingrediente care sunt combinate cu cacaua. Ele ar putea sa ne ingrase si ar putea sa nu fie tocmai bune pentru sanatatea noastra. Asadar, trebuie sa fim foarte atenti ce ciocolata alegem.
Cacaua este un ingredient sanatos, cacaua este antioxidanta, ne da energie. Aztecii apreciau foarte mult cacaua. Ei credeau ca zeul lor suprem, sarpele cu pene, Quetzalcoatl, a furat din paradis arborele de cacao si l-a adus si pe Pamant, ca sa se bucure si muritorii de cacao, de boabele de cacao. Ei le macinau si faceau o bautura rece, groasa, neindulcita, pe care o combinau cu ingrediente tari, cu ardei iute, de exemplu. Si aceasta bautura era energizanta si afrodiziaca. O consumau inainte sa plece la razboi. Aceasta bautura, atunci cand a fost descoperita de europeni, trebuie sa spunem: nu le-a prea placut europenilor. De exemplu, lui Cristofor Columb nu i-a prea placut aceasta bautura. Totusi, a adus in Europa cateva boabe de cacao, ca sa vada si europenii minunatiile din Lumea Noua. Cel care si-a dat seama ca arborele de cacao este o adevarata mina de aur a fost Hernando Cortez, cel care a mers in America tocmai ca sa descopere aur, in cautarea aurului. Si, pe langa aur, a gasit si arborele de cacao si si-a dat seama de valoarea acestuia si a facut o plantatie de cacao in numele Spaniei. Apoi, in 1528, a adus in Europa boabe de cacao. Primul transport comercial de boabe de cacao a fost, de fapt, din America in Spania, in 1585. Ceva mai apoi au inceput si europenii, asa, incet-incet, sa aprecieze acest gust deosebit.
In secolul al XVII-lea incep sa apara primele ciocolaterii. Apoi, de fapt, istoria o stim cu totii. In secolul XX apar foarte multe fabrici de ciocolata, incepe sa se produca ciocolata pe scara larga, apar foarte multe sortimente… Dar… nu toate sanatoase! Pentru ca, dupa cum spuneam, este vorba de ingredientele cu care era combinata cacaua. Dar noi trebuie sa stim ce sa alegem. Si, daca alegem o ciocolata de calitate, de exemplu, ciocolata de la Laboratoarele Remedia, care este cu Green Sugar, un indulcitor din Stevia multipremiat pentru gustul sau bun, savuros, ne vom putea bucura de un dulce sanatos, care ne ajuta sa ne concentram, pentru ca, asa cum stiti, ciocolata ne ajuta sa ne concentram, si asta… chiar doua-trei ore din momentul in care am consumat ciocolata. Asadar, daca sunteti intr-o perioada de examene, daca sunteti intr-o perioada in care trebuie sa faceti un efort intelectual intens, consumati cu incredere ciocolata! Dar o ciocolata de calitate!

114 K
Scroll To Top