Now Reading
Lanolina, vaselina, glicerina si extracte din plante medicinale, ingredientele cremei de calcaie Larix. Cum si cand se foloseste

Lanolina, vaselina, glicerina si extracte din plante medicinale, ingredientele cremei de calcaie Larix. Cum si cand se foloseste

Știți cum se spune: „Sunt prea sărac ca să-mi iau lucruri ieftine!” Și chiar așa e! Gândiți-vă doar: dacă ne luăm un lucru de calitate, acesta ne va ține mai mult și nici nu ni se va strica atunci când ne va fi lumea mai dragă.

De exemplu, dacă ne luăm o pereche de pantofi de calitate, aceștia ne vor ține mai mult. Și nici nu ne vom mai simți incomod și nici nu ne vor mai transpira picioarele. Pentru că, de foarte multe ori, în pantofii de proastă calitate, din materiale de proastă calitate, ne transpiră picioarele. Și transpirația picioarelor este extrem de neplăcută. Mai mult, este una dintre cauzele care, în timp, pot să ducă la călcâie crăpate. Bineînțeles, nu este singura cauză. Faptul că nu ne hidratăm adecvat, că nu folosim în mod regulat o cremă hidratantă pentru picioare, că facem dușuri fierbinți mult prea des și așa mai departe… sunt doar câteva alte cauze.

Dar, când vine vara și vrem să purtăm sandale, constatăm că, din păcate, călcâiele noaste nu arată chiar așa cum ne-am dori. Și-atunci simțim nevoia unui tratament intensiv, pentru a ne face călcâiele să arate așa cum ne-am dori. Ce vă recomand: seara, înainte de culcare, stați 20 de minute cu picioarele într-un lighean cu apă în care să adăugați și puțin oțet de mere. Apoi vă ștergeți pe picioare și utilizați o cremă precum este crema de călcâie de la Larix.

De ce vă recomand această cremă? Pentru că are în compoziție lanolină, vaselină, glicerină și extracte din plante medicinale. Lanolina este o substanță produsă de glandele sebacee ale oilor. Are un puternic efect calmant și hidratant. De fapt, lanolina are un efect ocluziv, așa se numește. Este, de fapt, calitatea ei de a face ca pielea să nu piardă apă. Știți, lanolina există în foarte multe produse de îngrijire și produse cosmetice. Vaselina este o substanță derivată din petrol, să spunem așa. A fost descoperită pe la mijlocul secolului al XIX-lea, când muncitorii de pe câmpurile petroliere au constatat că pe turlele de foraj se adună o substanță grasă. Chimiștii au cercetat această substanță, au purificat-o și au văzut că este foarte bună pentru pielea uscată, pentru pielea iritată. Vaselina se folosește și astăzi, pentru bebeluși, în cazul iritațiilor de scutec, pentru cei care vor să-și facă tatuaje, pentru că hidratează foarte bine pielea și e nevoie de o cremă hidratantă după ce-ți faci un tatuaj, și în câte și mai câte. Pentru buze uscate, pentru firele despicate ale părului și așa mai departe. Și glicerină. Glicerina, iarăși, o cunoașteți din produsele de îngrijire și produsele cosmetice. Știți, există săpun cu glicerină și diferite alte produse cosmetice, loțiuni, creme cu glicerină.

Și Larix ce a făcut? În această cremă pentru călcâie a combinat lanolina, vaselina, glicerina cu extracte din plante medicinale. Mai exact, din gălbenele, din rostopască, din tătăneasă, din arnică. Așadar, este o cremă pe care este bine să o folosiți seara, apoi vă luați niște șosete de bumbac și dormiți așa. Și încercați să faceți acest lucru în mod repetat, nu o dată și gata, pentru că, dacă nu facem acest lucru în mod repetat, înseamnă că nu ne îngrijim călcâiele adecvat.

Și încă ceva: dacă ajungeți să aveți călcâie crăpate și treceți la un asemenea tratament intensiv și vedeți că nu se rezolvă problema într-un timp rezonabil, trebuie să luați măsuri. S-ar putea să fie vorba de o anumită deficiență de vitamine, vitamina C, E, B3 și așa mai departe. Și ar trebui să vă faceți analizele. De ce? Pentru că, dacă nu vedeți o ameliorare și vă confruntați în continuare cu călcâie crăpate, acest lucru poate să fie un simptom pentru diferite afecțiuni. S-ar putea să aveți probleme cu circulația periferică, cu tiroida sau diabet. Și, tocmai de aceea, faceți-vă analizele periodice. Este cel mai bun lucru. Și aveți grijă de voi!

Pentru mai multe emisiuni de sănătate ample, cu specialiști de top din domeniile lor de activitate, intrați pe canalul meu de YouTube și pe pagina mea de Facebook. De asemenea, mă puteți găsi și pe Instagram și pe TikTok cu sfaturi scurte de sănătate. Vă mulțumesc și vă doresc o vară frumoasă!

118 K
Scroll To Top