Now Reading
Menta si aroma de menta. Ce beneficii are si de ce o preferam

Menta si aroma de menta. Ce beneficii are si de ce o preferam

Voua ce aroma va place? Nu-i asa ca aroma de menta este printre prefratele voastre? Fie ca este vorba de guma de mestecat, de pasta de dinti, de gel de dus, de parfumul incaperilor… Mie imi plac foarte mult menta si ceaiul de menta!

Si, asa cum stiti, in cadrul emisiunii mele Strategia mea de sanatate, vorbesc despre beneficiile pentru sanatate ale acestor plante, dar si despre legendele lor. De exemplu, legenda mentei. Hades a fost indragostit, la un moment dat, de o nimfa, Minta (Mintha). Sotia lui Hades, Persefona (Persephone), a prins de veste si a transformat-o pe aceasta nimfa, Minta (Mintha), intr-o planta – menta. O planta cu calitati de exceptie, pe care anticii le cunosteau foarte bine.

Bineinteles, toate aceste calitati au fost apreciate de-a lungul vremii. Pentru ca menta este extraordinar de buna pentru sistemul nostru digestiv. Ceaiul de menta este recomandat atunci cand ne confruntam cu crampe, cu balonari si asa mai departe. Dar nu trebuie sa exageram cu ceaiul de menta, pentru ca, daca exageram cu ceaiul de menta, s-ar putea sa ajungem sa ne confruntam cu constipatia. Si apoi… menta si ceaiul de menta sunt indicate si atunci cand suntem raciti, cand suntem gripati, cand ne confruntam cu sinuzite. Ca sa nu mai vorbim de uleiul esential de menta, care este foarte bun impotriva durerilor de cap si impotriva durerilor de sinusuri. Pentru ca relaxeaza, da energie si face sa ne treaca mult mai repede toate aceste dureri.

Si apoi… menta are un extraordinar efect racoritor. Nici n-am putea sa ne imaginam cum am putea face fata zilelor caniculare daca nu ne-am racori cu o limonada cu lamaie si cu menta. Dar, cum nu putem intotdeauna sa ne preparam o limonada asa cum ne-am dori, cu lamaie, cu frunze de menta proaspete si asa mai departe, putem sa apelam la limonada cu Green Sugar si cu menta de la Laboratoarele Remedia. Putem sa ne luam o cutie cu asemenea limonada cu Green Sugar si cu menta, o ducem la birou si, atunci cand vrem sa ne racorim, luam o lingurita, o punem intr-un pahar, adaugam apa minerala si… gata limonada! Pentru ca avem nevoie si de solutii rapide. Si, atunci cand avem nevoie de ceva dulce, energizant, deosebit, nu alegem ciocolata cu aroma de menta?

Eu va multumesc tare mult pentru ca urmariti sfaturile mele de sanatate! Bineinteles, va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube si sa dati like paginii mele de Facebook, pentru ca acolo postez emisiuni ample de sanatate, emisiuni cu recomandari de produse sanatoase, dar si interviuri cu specialisti de top din domeniul sanatatii. Va multumesc tare mult si… aveti grija de voi!

116 K
Scroll To Top