Now Reading
Orarul organelor, conform medicinei traditionale chineze. Cum te poate ajuta coenzima Q10 daca te simti lipsit de energie

Orarul organelor, conform medicinei traditionale chineze. Cum te poate ajuta coenzima Q10 daca te simti lipsit de energie

Stiti ce inseamna ca noaptea sa va tot treziti la aceeasi ora? Sau, in cursul unei zile, sa va tot simtiti obositi exact la aceeasi ora? S-ar putea sa aveti probleme cu un anumit organ. S-ar putea ca un anumit organ sa va solicite atentia si o ingrijire speciala. Conform medicinei traditionale chineze, exista un orar al organelor. Pentru ca, conform acestei medicine stravechi, organele noastre se reincarca energetic, astfel incat fiecare organ se reincarca energetic intr-un anume interval, astfel incat, pe parcursul a 24 de ore, toate organele noastre se reincarca energetic. Si ce avem de facut? Ne uitam cat este ceasul atunci cand a fost noapte si ne-am trezit nelinistiti si tematori sau ne uitam la ceas atunci cand, peste zi, suntem obositi, fara vlaga, fara chef si consultam acest orar al organelor. Si asa vedem ce organ ar solicita din partea noastra o atentie speciala.

Si acum haideti sa vedem care este acest orar al organelor! De la ora 23:00 pana la ora 01:00 este intervalul vezicii biliare. De la ora 01:00 pana la ora 03:00 noaptea este intervalul ficatului. Mai exact, este intervalul ficatului si al vezicii biliare, pentru ca foarte multe persoane care se trezesc in aceasta perioada fie au probleme cu ficatul, fie cu vezica biliara. Pentru ca, asa cum stiti, ficatul si vezica biliara sunt legate. Apoi, de la ora 03:00 pana la ora 05:00 dimineata este intervalul plamanilor. In aceasta perioada se trezesc, de regula, persoanele care au probleme cu plamanii, care se confrunta cu infectii respiratorii, cei care sunt raciti, gripati, fumatorii, se trezesc persoanele care traiesc intr-un mediu foarte poluat. Si ar trebui sa ia masuri in acest sens. De la ora 05:00 pana la ora 07:00 dimineata este intervalul colonului, intervalul intestinului gros. De la ora 07:00 pana la ora 09:00 este intervalul stomacului. Atentie foarte mare la micul dejun! Asa cum noi am mai discutat in cadrul emisiunii mele Strategia Mea de Sanatate, ar fi bine sa va incepeti dimineata cu un pahar mare de apa si apoi puteti sa luati micul dejun si, bineinteles, cafeaua, cei care sunt obisnuiti sa bea cafea dimineata.

Apoi, intre 09:00 si 11:00 este intervalul splinei ai al pancreasului. Intre ora 11:00 si 13:00 este intervalul inimii. In acest interval ar fi bine sa faceti o pauza, sa va luati un moment de ragaz. Foarte mare atentie daca va simtiti obositi in jurul orei 12:00, la amiaza. Inseamna ca aveti o pauza, inseamna ca aveti nevoie sa va odihniti. Apoi, de la ora 13:00 pana la ora 15:00 este intervalul intestinului subtire. De la ora 15:00 la ora 17:00 este intervalul vezicii urinare, pentru ca de la ora 17:00 pana la ora 19:00 sa fie intervalul rinichilor. Foarte mare atentie si pe intervalul vezicii urinare, si pe intervalul rinichilor, mai ales in cazul persoanelor care se confrunta des cu infectii urinare. Este bine ca in aceasta perioada sa beti multe lichide, sa beti ceaiuri, pentru ca si vezica urinara, si rinichii este bine sa se curete, cum se zice popular, este bine sa se spele. Apoi, de la ora 19:00 pana la ora 21:00 se reincarca energetic sistemul circulator, pentru ca de la ora 21:00 la ora 23:00 sa se reincarce energetic sistemul hormonal, sistemul endocrin.

Asadar, daca va simtit obositi intr-un anumit moment al zilei si, daca, in mod repetat, mai multe nopti la rand va treziti exact la aceeasi ora sau in mai multe zile la rand va simtiti lipsiti de chef, lipsiti de vlaga, lipsiti de energie, sfarsiti, cum se zice, exact la aceeasi ora, uitati-va cat este ora, consultati acest orar al organelor, ca sa vedeti ce organ ar avea nevoie de repaus, de o atentie speciala, de o ingrijire speciala din partea dumneavoastra. Si nu uitati sa aveti grija de stilul vostru de viata, sa va odihniti corespunzator, sa mancati adecvat. Si, bineinteles, nu uitati nici de ajutorul suplimentelor nutritive, pentru ca, la stilul de viata actual, cred ca avem nevoie de suplimente alimentare.

Un supliment alimentar pe care eu il folosesc este coenzima Q10. Asa cum stiti, va recomand suplimentele alimentare ale companiei Hypericum Plant (hypericumimpex.ro), companie romaneasca din Baia-Mare cu peste 25 de ani de experienta in productia remediilor apifitoterapeutice si a suplimentelor alimentare. De ce recomand eu coenzima Q10? Pentru ca, ca sa incepem cu esentialul, trebuie sa spunem ca aceasta coenzima Q10 este responsabila cu transformarea nutrientilor in energie, energie de care are nevoie fiecare celula. Apoi, coenzima Q10 este indicata persoanelor care au probleme cu inima, persoanelor care se confrunta cu insuficienta cardiaca, cu cardiomiopatii, cu hipertensiune arteriala si asa mai departe. Se recomanda pentru sustinerea sistemului imunitar si, bineinteles, fiind un puternic antioxidant, luptand impotriva radicalilor liberi, ne ajuta in incetinirea procesului de imbatranire. Asa cum stiti, coenzima Q10 este utilizata si in creme cosmetice. Bineinteles, vom vorbi si noi despre cremele cosmetice cu coenzima Q10. Dar, pana atunci, ceea ce vreau sa mai spun este ca aceasta coenzima Q10 este recomandata si pentru cei care au probleme cu gingii care sangereaza si sunt dureroase la periaj. Bineinteles, aceste persoane trebuie sa se prezinte cat mai repede la medicul stomatolog, pentru ca s-ar putea sa fie vorba de un inceput de parodontoza. Dar este bine sa ia si coenzima Q10, pentru ca ajuta. Pentru ca exista studii care au pus in legatura un nivel scazut de coenzima Q10 din gingii cu sangerarea gingiilor.

Eu va multumesc tare mult pentru ca urmariti Strategia Mea de Sanatate! Bineinteles, va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube, sa dati like paginii mele de Facebook. Si, bineinteles, pe Instagram si pe TikTok va astept cu sfaturi scurte de sanatate. Va multumesc tare mult si aveti grija de voi!

116 K
Scroll To Top