Now Reading
Scurta istorie a detergentilor si a sapunurilor cu borax

Scurta istorie a detergentilor si a sapunurilor cu borax

Stiati ca Ronald Reagan a fost actor, nu-i asa? Dar, pe langa productiile cinematografice de la Hollywood, el a aparut si intr-o serie de productii TV. Prin 1964-1966, chiar inainte sa ajunga Guvernatorul Californiei, a fost gazda show-ului TV Death Valley Days. Acesta era un show de televiziune sponsorizat de compania 20 Mule Team Borax. Era o companie producatoare de detergenti.

Ce este cu aceasta companie? Prin secolul al XIX-lea, in desertul californian a fost descoperit borax. Un antreprenor din San Francisco s-a gandit sa cumpere acest zacamant de la descoperitorul lui si sa inceapa productia de detergenti, pentru ca boraxul e utilizat in productia de detergenti. Dar cum sa aduca el boraxul din desertul californian, din Death Valley in San Francisco, ca sa inceapa productia? S-a gandit sa utilizeze catari, pentru ca doar catarii rezistau unor asemenea conditii extreme. Si, atunci, a inhamat 10 perechi de cate doi catari si, astfel, avea 20 de catari la un transport de borax. De aici, numele detergentului: 20 Mule Team Borax. Este un detergent extrem de iubit in Statele Unite ale Americii, un detergent care mai exista si astazi si care in secolul XX a ajuns sa se promoveze sponsorizand diferite emisiuni radio si TV, dupa cum spuneam.

Ceea ce vreau sa spun este ca borax nu se gaseste in foarte multe locuri din lume, dar in Romania se gasea borax. Si probabil va amintiti ca, inainte de ’89, si noi aveam detergenti cu borax, sapunuri cu borax si asa mai departe. Si, chiar si astazi, avem si noi detergenti cu borax si sapunuri cu borax.

Asadar, daca vreti sa sustineti antreprenorii romani, daca vreti sa sustineti economia noastra romaneasca, cautati aceste produse si cumparati-le! Pentru ca doar astfel putem sa avem si noi produse care sa dureze ani si ani pe piata. Putem sa avem si noi produsele noastre cu traditie!

117 K
Scroll To Top