Now Reading
Seva de mesteacan, remediu traditional in tarile nordice. De ce si cui ii este indicata o cura cu seva de mesteacan

Seva de mesteacan, remediu traditional in tarile nordice. De ce si cui ii este indicata o cura cu seva de mesteacan

Stiati ca, inca de pe vremea celtilor, in Europa mesteacanul era foarte apreciat? Celtii chiar au elaborat un calendar propriu. Anul l-au impartit in diferite perioade si fiecare perioada avea denumirea unui arbore. Perioada asociata cu mesteacanul era intre 24 decembrie si 20 ianuarie. Era perioada de trecere dintre vechiul an si noul an.

Mesteacanul chiar era utilizat in diferite ritualuri de purificare. Se faceau niste manunchiuri cu crengute de mesteacan si participantii la ritualuri se loveau cu acele crengute de mesteacan, tocmai ca sa alunge raul si sa se pregateasca astfel incat sa intampine noul an cu trupul, sufletul si mintea curate. Chiar si astazi, crengute de mesteacan se mai utilizeaza in tarile nordice, dupa sauna. De fapt, in sauna se pun crengute de mesteacan si, la iesirea din sauna, probabil stiti, oamenii se lovesc cu acele manunchiuri de crengute de mesteacan. Pentru ca se activeaza muschii, dar se considera ca se si alunga energiile negative.

Dar ceea ce vreau sa spun este ca, inca din cele mai vechi timpuri, mesteacanul era utilizat si in diferite remedii. Chiar se facea un ceai diuretic cu frunze de mesteacan. Dar probabil cel mai cunoscut remediu cu mesteacan este seva de mesteacan. Seva de mesteacan este recomandata pentru sanatatea aparatului renal. Se considera ca o cura cu seva de mesteacan ajuta la combaterea pietrelor la rinichi. In plus, o cura cu seva de mesteacan este detoxifianta, fortifianta, revigoranta. Mai este recomandata pentru persoanele care se confrunta cu artrite, cu artroze, cu reumatisme, pentru ca aceasta seva de mesteacan ar ajuta la eliminarea acidului uric care se aduna in articulatii.

Seva de mesteacan contine calciu, cupru, fosfor, maganeziu, potasiu, sodiu, zinc, fier, mangan, vitamina C si cate si mai cate… Este foarte bogata in mangan, un element pentru sanatatea noastra.Dar atentie foarte mare la doza! Nu trebuie sa depasim doza de mangan. Si, tocmai de aceea, trebuie sa fim foarte atenti la curele cu seva de mesteacan. Sa nu luam prea multa. Si, tocmai de aceea, trebuie, asa cum spun de fiecare data, sa citim cu atentie prospectele suplimentelor alimentare, sa cerem sfatul medicului si al farmacistului, sa ne informam. Pentru ca, asa cum suplimentele alimentare au indicatii, pot avea si contraindicatii. De exemplu, persoanele alergice trebuie sa fie foarte atente. Si, in plus, inca o data, mare atentie sa nu se depaseasca doza si sa se ajunga la un exces de mangan in organism.

Ceea ce vreau sa spun acum este ca seva de mesteacan ca atare punea anumite probleme in privinta conservarii si, bineinteles, apoi, in privinta administrarii. Dar, acum, specialistii de la Hypericum Plant (www.hypericumimpex.ro) au reusit sa lanseze un nou produs, Seva de mesteacan capsule, un produs mult mai usor de administrat.

Eu va multumesc tare mult pentru ca urmariti Strategia Mea de Sanatate! Nu uitati ca pe canalul meu de YouTube si pe pagina mea de Facebook gasiti emisiuni ample despre toate aceste subiecte. Va multumesc tare mult si va doresc multa sanatate!

120 K
Scroll To Top