Now Reading
Siropul de tuse cu lichen de piatra (lichen islandez). Ce este acest lichen de piatra si care sunt beneficiile lui pentru sanatate

Siropul de tuse cu lichen de piatra (lichen islandez). Ce este acest lichen de piatra si care sunt beneficiile lui pentru sanatate

Tuse? Gât iritat? Simțiți că de-abia puteți înghiți? Aveți grijă să vă fie foarte cald la gât. Luați-vă o bluză pe gât, puneți un fular. Este foarte important să vă fie cald. Și, bineînțeles, există și câteva puncte pe care, dacă le masăm, o să ne facă foarte bine. Este vorba de acest gol dintre clavicule, de acest punct dintre clavicule, pe care, dacă îl masăm, o să simțim o senzație de ușurare în acele episoade de tuse. Bineînțeles, putem să ne masăm în mijlocul pieptului. Și, dacă ne confruntăm cu o tuse productivă, putem să masăm aceste puncte de sub clavicule. Și acest masaj o să ne ajute la o eliminare mai rapidă a acelor secreții.

Și mai există un punct. Pe bărbie, noi avem un rid ca un arc de cerc, este vorba de acest rid, ridul jupiterian. Punem cele trei degete din mijloc de la o mână sub acest rid și punctul care se găsește sub unghia degetului din mijloc trebuie să-l masăm foarte bine. O să vedeți că o să vă doară, dar poate să vă ajute foarte mult în episoadele de tuse.

Și, bineînțeles, știm, sirop de tuse. Luăm de 3-4 ori pe zi. Și… atenție mare! 20-30 de minute după ce am luat sirop de tuse, nu mâncăm și nu bem nimic, ca acel sirop de tuse să apuce să-și facă efectul. Și încercați să căutați siropuri de tuse care, pe lângă cimbrișor, mușețel, pătlagină, isop, soc, scai vânăt și așa mai departe, să conțină și lichen de piatră. Acest lichen de piatră, care se mai numește și lichen islandez, chiar dacă el nu se găsește doar în Islanda, se găsește și la noi, în Munții Făgăraș, în Munții Retezat, în Munții Parâng și așa mai departe, este un lichen care crește în zone foarte înalte, în zonele de jnepenișuri și se întinde pe piatră, pe roci. Este chiar numit acest lichen „un pionier al vegetației”, pentru că el este primul care apare în aceste zone extrem de dificile, unde nu există încă alte forme vegetale. Acest lichen, după cum spuneam, se extinde pe roci și, cu acei acizi pe care îi conține, chiar poate să dezintegreze suprafața rocilor, să spunem așa, astfel încât acolo se creează un sol, un sol foarte mic, foarte puțin adânc, să spunem așa, dar suficient cât să înceapă să se prindă și alte organisme vegetale. Tocmai de aceea, acest lichen de piatră se numește „pionier al vegetației”. Și, după cum spuneam, acest lichen, care nu se găsește doar în Islanda, deși denumirea lui științifică este Cetraria islandica, este utilizat ca remediu tradițional pentru episoadele de tuse, pentru efectele lui calmante, emoliente, expectorante. Dar, mai mult decât atât, acest lichen de piatră este recomandat și pentru anumite probleme digestive. Este indicat pentru stimularea secreției biliare și pancreatice. Este utilizat în foarte multe tradiții medicale, mai ales ale popoarelor nordice.

Revenind la siropul de tuse, căutați, așadar, un sirop de tuse care să conțină și lichen de piatră, cum este și siropul de tuse de la Hypericum Plant, și o să vedeți că o să treceți mai ușor peste toate aceste episoade de tuse. Dar, mare atenție, ar fi bine să luați acest sirop de tuse chiar de la primele semne, încă de când simțiți că vă hârșâie vocea, cumva. Pentru că, cu cât luăm mai repede măsuri, cu atât ne vom face bine mai repede!

Vă mulțumesc tare mult și nu uitați că emisiuni ample de sănătate găsiți pe canalul meu de YouTube și pe pagina mea de Facebook, iar sfaturi scurte de sănătate găsiți pe contul meu de Instagram și pe contul meu de TikTok. Vă mulțumesc tare mult și vă doresc toate cele bune!

118 K
Scroll To Top