Now Reading
Vitamina A. Beneficii pentru sanatatea intima a femeilor

Vitamina A. Beneficii pentru sanatatea intima a femeilor

Vitamina A - beneficii

Stim ca, pentru a ne bucura de o buna sanatate, trebuie sa avem un stil de viata sanatos, sa facem miscare in mod regulat si sa avem grija de alimentele pe care le consumam. De asemenea, este esential sa ne asiguram necesarul de vitamine si minerale de care corpul nostru are nevoie pentru a functiona la parametri optimi.

Una dintre vitaminele care joaca un rol important in sanatatea noastra este vitamina A. Aceasta contribuie la o vedere sanatoasa, ne ajuta sa avem o piele frumosa si ferma, sustine sistemul imunitar si are un rol important si pentru sanatatea intima a femeilor.

Vitamina A si sanatatea intima

Stiati ca vitamina A este esentiala pentru o buna sanatate intima si pentru o flora vaginala sanatoasa?

Daca rolul vitaminei A pentru sanatatea pielii este binecunoscut, importanta ei pentru sanatatea intima nu este, din pacate, un subiect foarte discutat. Sanatatea intima este strans legata de echilibrul microbiotei vaginale, de prezenta bacteriilor benefice care tin infectiile vaginale la distanta. Acest echilibru este foarte delicat si poate fi usor afectat de modificarile hormonale si de diferiti factori, precum administrarea de antibiotice.

Vitamina A se gaseste in morcovi, ardei grasi rosii, dovleci, papaya, caise, portocale si cartofi dulci

Microbiota vaginala este un ecosistem format din microorganisme, cele mai numeroase fiind lactobacilii Doderlein. Acesti lactobacili produc acid lactic care mentin pH-ul vaginal acid. In mod obisnuit, pH-ul vaginal este usor acid, avand valori cuprinse intre 3,8 si 4,5. Daca pH-ul vaginal scade, mediul vaginal devine mai putin acid si se transforma intr-un teren propice dezvoltarii bacteriilor rele. Acest mediu vaginal acid tine sub control dezvoltarea bacteriilor daunatoare, care se dezvolta intr-un mediu mai putin acid.

Administrand bacterii lactice, putem ajuta la restabilirea sanatatii florei vaginale. Daca, pe langa aceste bacterii lactice benefice, administram si vitamina A, sustinem refacerea si mentinerea echilibrului microbiotei vaginale pe mai multe planuri, vitamina A ajutand la mentinerea sanatatii si elasticitatii mucoaselor si tegumentelor.

Va invit sa aflati mai multe despre rolul vitaminei A in mentinerea sanatatii si, mai ales, a sanatatii intime, din emisiunea Arena Sanatatii, o productie a canalului medical online ACC Media Channel.

Emisiunea a fost sustinuta de Floral’aise – aliatul sanatatii tale intime!

116 K
Scroll To Top