Now Reading
Business-ul si placerea jocului

Business-ul si placerea jocului

Business-ul se bazeaza pe munca, seriozitate, perseverenta si inspiratie. Dar el nu presupune incrancenare. Nu epuizarea reprezinta cheia succesului, ci, mai degraba, bucuria, joaca si un dram de nebunie.

Este o varsta la care trebuie sa invatam sa devenim oameni mari. Sa devenim planificati, exacti si responsabili. Este o perioada grea, adolescenta, cu toate cautarile si zbaterile ei. Intr-un fel e ca o a doua nastere, cand, din copii, devenim oameni mari. Este o nastere, dar nu trebuie sa fie si o moarte… Se naste adultul, dar nu e necesar sa moara copilul. De fapt, adevarata bucurie si frumusete a vietii nu o descoperi decat cu ochii si exuberanta copilului din tine. A fi responsabil nu inseamna sa incetezi de a te juca. Si, mai ales in business, stereotipiile, abuzul de reguli, excesul de “seriozitate”, de fapt, lipsa de viata si de autentic, nu reprezinta – cred – nici intr-un caz cheia succesului, ci, mai degraba, drumul sigur al esecului.

Multi au uitat cat de serios este jocul pentru un copil si, mai ales, cat e el de mobilizator.  Si nu l-au privit nici din perspectiva creativitatii pe care o presupune. Pentru un copil jocul este ceva foarte serios. Jocul il mobilizeaza intru totul, cu toate resursele lui fizice, intelectuale si emotionale. El reprezinta intr-un fel forma extrema de a trai clipa, viata, in chiar esenta ei. Business-ul este, oarecum, la fel… Doar ca este un joc care dureaza mai mult. Nu doar cateva minute, ore sau zile. Sa nu cadem insa nici in greseala de a considera business-ul ca o asezare intr-un drum fix de viata, caci ar insemna sa-l negam in chiar esenta lui. Business-ul reprezinta o cascada de proiecte, fiecare cu specificul, cu regulile, cu greutatile si cu bucuriile lui. Fiecare reprezinta, de fapt, saltul intr-o noua lume cu alte provocari, cu alte reguli si alte constrangeri. Cu fiecare incepe un nou joc, o noua creatie si doar de noi depinde in ce masura vom cunoaste un nou succes. De spontaneitatea cu care vom intra in joc, de energia, creativitatea si autenticitatea trairii, a acelei capacitati de a te identifica cu noul tau proiect, de a renaste inainte de toate tu prin acel proiect. Caci daca vei veni cu mai vechile tale reguli si idei pentru a-l forta sa intre in ele, in loc de a te aseza tu pe fagasul lui, nu vei face altceva decat sa-i anulezi treptat sansele de reusita, una cate una. Pana ce, daca vei reusi sa-l stapanesti intru totul, vei reusi sa-i anulezi si ultima sansa de succes. Reusita este apanajul copilului din tine, a capacitatii tale de a fi liber, de a te bucura si de a renaste, de a te reinventa, de a te redescoperi mereu, cu fiecare nou proiect, cu fiecare noua idee. Ludicul nu este insa apanajul copilului. Copilul exceleaza poate in acest domeniu prin libertatea si inocenta lui. Dar ludicul este in primul rand apanajul omului de business, este adevarata cheie a succesului. Business-ul nu inseamna doar calcul, inseamna si fantezie. Iar acum, la Dacic Cool, magazinul virtual a fost luat in stapanire de o fila de poveste. In magazinul cu produse romanesti, Traistuta Fermecata o gasesti! Si in fiecare luna ea aduce fiecaruia exact acele mici cadouri de care el are nevoie in acea luna. Doar este fermecata! Asa ca stie de ce are nevoie  fiecare… Fara a-i uita insa nici pe cei dragi, caci Traistuta Fermecata reprezinta cadoul ideal pentru toti cei pe care ii porti in inima ta. Si nu mica este bucuria pe care Traistuta Fermecata stie sa o aduca fiecaruia care se incumeta sa o comande. La Dacic Cool povestile, cu intreaga lor magie, reprezinta adevarata fata a fiecarei zile.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

120 K
Scroll To Top